Визнання добровольців – наближаємося до реальних дій!

Комісія облради із визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України, затвердила перші 30 прізвищ.

Нагадаємо, що у Дніпропетровській області запровадили ініціативу – визнання бійців-добровольців на регіональному рівні. Для цього була створена спеціальна комісія,члени якої ретельно вивчають заявки на визнання, подані добровольцями Дніпропетровщини.Тепер доля 30-ти людей, за яких проголосувала комісія, остаточно вирішиться на сесії обласної ради, 24 березня.

Що має на увазі процедура визнання? Головний критерій — перебування в зоні воєнних дій, участь у їх проведенні. Комісія розробила положення, згідно якому кандидати повинні надати ряд документів, що підтверджують їх участь в боях на сході. Насправді, від початку воєнних дій дуже багато людей добровільно пішли на фронт в якості бійців, лікарів, медсестер.

«Ці люди фактично не перебували на службі в ЗСУ або в інших офіційних структурах, співробітники котрих власне виконували свій обов’язок, відправляючись на передову. Проте, саме добровольці, не очікуючи нагород, ризикуючи життям, стали на захист цілісності нашої держави. На жаль, сьогодні юридично факт їхньої участі у військових діях не визнаний в Україні», — підкреслив Гліб Пригунов, голова обласної ради.

«Я вважаю несправедливим те, що добровольці поки ще не отримали визнання, тож на регіональному рівні ми вирішили це питання. Члени спеціальної комісії затвердили 30 людей. Кожен з них безпосередньо перебував в зоні бойових дій, це є обов’язковою умовою для затвердження кандидатури», — зазначив Мгер Куюмчян, заступник голови Дніпропетровської обласної ради.

Наразі 30 затверджених заяв – це лише початок роботи комісії. Заяви продовжують прийматися, тож усі, хто добровільно брав або бере участь в АТО, можуть звертатися до відділу моніторингу питань адаптації учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб Дніпропетровської обласної ради. Ви можете зателефонувати за номером (056) 742-80-47 та дізнатися, які документи потрібні для подання заявки.