Без рубрики

Новини

Виставка історії органів місцевого самоврядування регіону

img_9697

Зараз в Україні йде процесс децентралізації. Це дієвий європейський підхід у державному реформуванні, який дозволить зробити громади більш самостійними та заможними. У цих процесах головну роль відіграють органи місцевого самоврядування.

Саме тому виставка до 150-річчя з дня першого засідання Катеринославського губернського земського зібрання, яка зараз представлена у Дніпропетровській обласній раді у музеї історії ірозвитку самоврядування області, корисна не лише молоді, представникам органів місцевого самоврядування, але й науковцям, історикам, політологам та державним діячам. Адже дозволяє сформувати більш цілісну картину розвитку та роботи місцевих органів влади від далекого 1866 року,коли відбулася перша сесія Катеринославського губернського зібрання (аналога сесії сучасної обласної ради), до наших днів.

Загалом на виставці представлено понад 50 унікальних експонатів того часу, які висвітлюють створення та початок роботи Катеринославського земства (1866 р.), матеріали про видатних діячів того часу (голови губернського зібрання, управи, гласні), внесок земських структур у господарський та соціально-культурний розвиток регіону.

Першу екскурсію провели для активної молоді Дніпра.

«Органи місцевого самоврядування — це представники громади, їх голос на всіх рівнях, починаючи від сільської місцевості до районів та міст. Для нас дуже важливий досвід та здобутки наших попередніх колег, адже дозволяє вибудувати об`єктивну картину про роботу та розвиток місцевого самоврядування, робити висновки з минулого, аби будувати майбутнє», — зазначив голова облради Гліб Пригунов.