Без рубрики

Новини

Гліб Пригунов: «Багато європейців не вірять, що на сході України вібдувається справжня війна»

img_3681

Вчора вночі розпочався візит у прифронтову зону депутатів Європарламенту та депутатів Верховної Ради І. Візит розпочався з Дніпра, з відвідування лікарні ім. Мечнікова, де євпропейці на власні очі змогли бачити поранених, саме важкопоранених, і саме тих, кого доставили минулої п’ятниці. Змогли поспілкуватися з рідними бійців та самими пораненими.
Яромір Штетіна, Заступник Голови Підкомітету з питань безпеки та оборони європарламенту: «Я спілкувався з одним із бійців, ніякий він не фашист, ніякий не нацист, як нам розповідає російська пропаганда в Європі. Хлопець відповів мені, що просто захищає батьківщину. Якби європейців могли це чути, вони були б менш вразливі до пропаганди».
Зранку депутати рушили в Донецьку область. Делегація відвідає м. Курахово, контрольно-пропускний пункт м. Мар’їнка, де передбачено зустріч з представниками влади та огляд пошкоджень внаслідок вогневого враження, а також зустріч з військовослужбовцями. Також у рамках візиту у м. Краматорськ.

Ребека Хармс, депутат Європарламенту: «Насправді нас відмовляли їхати на схід України через небезпеку. Але ми мусимо їхати, мусимо переконатися в бойових діях і розповісти про це в парламенті Європи».
21 вересня 2016 року в Україні відбудеться Четверте засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та Європейським Союзом (ПКА). Головними темами для обговорення стануть найактуальніші питання відносин України з ЄС, загальна політична та безпекова ситуація в Україні, імплементація Мінських домовленостей, секторальна співпраця України з ЄС, тощо.
Гліб Пригунов, голова дніпропетровської обласної ради: «Інформаційну політику в Європу нам треба змінювати, нам треба більше розповідати і показувати, що відбувається на сході в України. євпропейці мають бачити, що відбувається в нас, що гинуть люди, що продовжуються щоденні обстріли. На жаль, не всі європейці усвідомлюють, що російська агресія проти України може вже найближчим часом дійти до Європи. Тільки разом, спільними зусиллями Україна і ЄС можуть протистояти просуненню ворога на захід».