Без рубрики

Новини

Гліб Пригунов: «Працюючі люди повинні бути захищеними, в першу чергу, державою».

IMG_5416

В обласній раді відбулося підписання важливого для робітників і работодавців договору. Була підписана територіальна угода на 2017-2020 роки між головою облради Глібом Пригуновим, головою федерації роботодавців Дніпропетровщини Віктором Сергєєвим, головою Дніпропетровського об’єднання профспілок Віталієм Дубілем та заступником голови ОДА Олегом Кужманом.

IMG_5330

Цей документ регламентує соціальний діалог між державою, роботодавцями та робітниками. «З точки зору організації нашого діалогу дуже важливо, щоб федерація роботодавців почула профспілки і владу. Це необхідно для того, щоб стосунки між ними були прозорими, а трудові відносини справедливими. Це стосується і рівня, і формиі заробітної плати», — розповів Гліб Пригунов.

Територіальна угода передбачає заключення нових договорів між роботодавцями та робітниками, де посердником виступає держава. Угода необхідна для регулювання суперечок, рівня заробітної платні, соціальних гарантій та інших елементів стосунків між сторонами діалогу.

IMG_5332

«Я сподіваюсь, що ця угода буде спрямована на трудові стосунки засновників підприємств і їх працівників. На вирішення таких проблем, як легальність заробітної плати, складання контрактів і так далі», — прокоментував Олег Кужман.

Нова угода передбачає на період з 2017 по 2020 рік комплекс заходів для покращення та виведення соціального діалогу на новий рівень. Вона передбачає поліпшення захисту та підвищення конкурентоспроможності вітчизняного виробництва для забезпечення зростання зайнятості, збереження трудового потенціалу та розвиток ринку праці, забезпечення стабільної та легальної заробітної платні, створення умов для огранізації якісної охорони праці та інше.

IMG_5345

«В досить непростій ситуації, в якій знаходиться наша країна, партнери продемонстрували єдність у своєму прагненні розвивати соціальний діалог на Дніпропетровщині та вивести його на новий, кращий рівень. Дуже важливо, що зараз, у період проведення реформи децентралізації, вперше однією зі сторін угоди стала обласна рада», — додав Віталій Дубіль.