Конференція „Відкрита влада — крок назустріч бізнесу”

Відкрита влада — крок назустріч бізнесу

16 грудня за ініціативи Павлоградської міської ради відбулась конференція „Відкрита влада – крок назустріч бізнесу”. Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентством спільно з громадською організацією „Споживач”, яка є координатором програми європейської програми підтримки малого та середнього бізнесу COSME, взяли участь у даному заході.

На конференції обговорювали питання щодо підтримки розвитку малого та середнього бізнесу в місті, районі, області та державі, роботу регіональної Ради підприємців у Дніпропетровській області, реалізацію проектів та програм з кредитування малого та середнього бізнесу, співпрацю бізнесу та влади в місті. Захід організовано з метою виявлення проблем і перспектив розвитку бізнесу в Павлограді, а також з метою обміну досвідом.

Представники Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства представили презентацію „Чотири кроки громади на шляху створення інвестиційно привабливих територій”. У презентації акцентована увага на ключових кроках, таких як пошук місцевого інвестора, формування власних інвестиційних територій та їх активна промоція, що допоможуть залучати інвестиції у найбільш пріоритетні сфери.

Громадською організацією „Споживач” був представлений проект „European Enterprise Network (EEN)”, направлений на пошук ділових партнерів за кордоном, та бізнес-проект „Крамниця „А”, основною метою якого є створення майданчику для співпраці та спілкування українського бізнес-середовища.

Голова Павлоградської міської ради Анатолій Вершина підкреслив, що міській владі необхідно приділяти особливу увагу підприємництву, адже розвиток суспільства без підприємництва неможливий. Також міський голова заявив, що у 2016 році на фінансування програми розвитку підприємництва з міського бюджету передбачено 169 тис. грн, а для діючих і майбутніх бізнесменів міста і надалі будуть проводитися тренінги, семінари та конференції.