Новини

Агентство США з міжнародного розвитку надала 50 мільйонів доларів для комплексного розвитку територіальних громад в України.

DSC_6792

Відбулася зустріч голови обласної ради Гліба Пригунова та представників проекту DOBRE Агентства США з міжнародного розвитку з головами територіальних громад області. Цього року стартував 2 раунд відбору громад, котрі отримають професійну, комплексну допомогу для економічної та соціальної розбудови своїх територій.

«Зараз перед об’єднаними територіальними громадами постають великі можливості, і численні інвестиційні проекти, які зараз пропонуються найактивнішим громадам — це показник того, що Україна рухається в правильному напрямку», — зазначив виконавчий директор Дніпропетровського обласного відділення Асоціації сільських, селищних рад та об’єднаних громад України, Віталій Жеганський.

DSC_6824

Програма DOBRE розрахована на 5 років і передбачає співпрацю з 75 громадами на території всієї України. Для цього виділено 50 мільйонів доларів США, які будуть витрачені на аудит потреб та можливостей громади, допомогу у реалізації пріоритетних програм та консультування в організації механізмів роботи громадян з органами місцевого самоврядування. Таким чином громади самі вирішуватимуть на який з проектів їм важливіше витратити гроші проекту, будь то ремонт доріг, встановлення освітлення, будівництво шкіл  або ж створення місцевих підприємств, завдяки яким з’являться нові робочі місця, а податки будуть залишатися в бюджеті територіальної громади.

DSC_6786

«Реформа децентралізації, проголошена президентом України Петром Порошенком – працює, територіальні громади вже зараз отримують позитивні результати, вчаться керувати власними територіями самостійно та створюють нові робочі місця. Сьогодні Україна є інвестиційно привабливою країною для іноземних інвесторів, тож першочергова задача влади – створити безпечні та комфортні умови для ведення бізнесу в нашій країні» — зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.