Новини

Англійці допоможуть у реабілітації АТОвців  

2 (1)

Дніпропетровська обласна рада продовжить залучати фінансування іноземних донорів на підтримку соціально важливих ініціатив та проектів, що спрямовані на подолання наслідків військового конфлікту на Донбасі. Зокрема, надання психологічної допомоги учасникам АТО, яку бійці отримують на базі унікального для області та України Центру психічного здоров’я та травматерапії «Форпост «НЕLP». Таких домовленостей  досягли у ході робочої зустрічі заступника голови Дніпропетровської обласної ради Валерія Безуса, депутатів облради Оксани Томчук, Віталія Погосяна з гендиректором англійської неурядової організації InternationalAlert. Харрієт Лем та керівниками українського предстаництва Райан Гріст та Інною Топал. 

Нагадаємо, що у грудні 2016 року у Дніпрі запрацював Центр психічного здоров’я та травматерапії «Форпост «НЕLP», який є найпотужнішим в Україні.  Донорам створення виступили International Alert (Великобританія) та  GIP-Тбілісі  (Грузія) за фінансової підтримки ЄС.  У Дніпрі грант – 60 тис. євро  на розбудову центру отримав організація «Форпост», партнерами проекту виступили Дніпропетровська обласна рада, міська рада та ГО «ПГ «СІЧ».

У ході візиту представники «InternationalAlert» відвідали дніпровський центр, поспілкувалися з членами команди та відвідувачами Центру, де ознайомились з результатами роботи центру та високо оцінили якість співпраці між органами місцевого самоврядування та волонтерами і громадськими організаціями.

За словами  Харрієт Лем, європейські партнери зроблять все можливе для подальшого фінансування діяльності Центру, а Валерій Безус запевнив, що обласна рада й надалі буде підтримувати унікальний для області та України заклад.

Допомога учасникам – це пріоритет роботи Дніпропетровської обласної ради. Тут приділяють велику увагу допомозі учасникам АТО та вимушеним переселенцям. Дніпропетровська облрада першою в Україні проголосувала про визнання добровольців. Для допомоги учасникам бойових дій  залучається консультативна та фінансова допомога міжнародних донорів та організацій, йде активна співпраця з німецьким товариством GIZ, яке фінансувало будівництво модульних містечок для переселенців.

 «Спільна біда – війна об`єднала всіх небайдужих людей, не залежно від соціального статусу,конфесії. Об`єднавши зусилля влади, громадських організацій, волонтерів ми повертаємо учасників АТО до нормального, соціального життя. Я дякую європейським партнерам за підтримку. Обласна рада у свою чергу і надалі буде робити все, аби учасники АТО не залишались поза увагою, отримували гарантовану допомогу у не обхідному обсязі», — зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.