Новини

Асоціація організувала практикум для керуючих справами облрад

Практикум-07-08.07.161-1024x682

7-8 липня у Києві  тривав дводенний практикум з керуючими справами виконавчих апаратів обласних рад.

Учасників  заходу ознайомили з актуальними питаннями, що стосуються регіонального рівня.

Головні теми практикуму – це нове законодавство, що регулює службу в органах місцевого самоврядування; механізми залучення коштів з Державного фонду регіонального розвитку; практичне застосування нормативно-правових актів, а також антикорупційна тематика.

У відкриті заходу взяли участь Олександр Мартиненко, Заступник Керівника Апарату ВРУ; Костянтин Ващенко, Голова Нацагенства України з питань державної служби; Василь Куйбіда, експерт з питань децентралізації та Юрій Андрійчук, Голова Секретаріату Асоціації.

Як зазначив у вступному слові Юрій Андрійчук, такі зустрічі мають стати традицією, оскільки вони грають велику роль у спільній діяльності.

«Незважаючи на те, що з 2014 року реформа йде великими кроками, у нас є багато роботи. Найголовніше завдання вийти на рівень ухвалення змін до Конституції, отримавши виконавчі комітети, бо в іншому разі децентралізація для нас не матиме такого успішного ефекту», — наголосив Голова Секретаріату.

Крім того, Юрій Андрійчук поділився близькими планами стосовно роботи Асоціації, зазначивши, що головні акценти розставлятимуться на навчанні представників районних та обласних рад, а також подальша робота над нормативно-правовою базою.

Захід зібрав керуючих справами та представників з 21-єї обласної ради.

Зазначимо, що практикум організовано Українською асоціацією районних та обласних рад спільно з Апаратом Верховної Ради України та швейцарсько-українським проектом DESPRO.