Новини

Безкоштовні юридичні консультації були організовані для жителів Петриківки.

Original-8

 

Захід був організований КП «Центр підтримки малого та середнього бізнесу» Дніпропетровської облради.

24 жовтня в приміщенні Петриківської райради для жителів населеного пункту були проведені безкоштовні юридичні консультації з питань, що стосуються малого та середнього бізнесу. Спори між суб’єктами господарювання, взаємини між власниками бізнесу і найманими працівниками, невиплата заробітної плати та ін. Також жителі Петриківки могли отримати відповіді від досвідченого юриста на питання щодо розділення майна і сімейних спорів.

Original-12

Заступник голови обласної ради Мгер Куюмчян пояснив, чому виникла ідея проведення таких заходів: «Якщо в містах нашого регіону немає проблем з юридичною консультацією, то у віддалених районах і селах юридичні фірми — це швидше виняток з правил. Проте, з різного роду конфліктами стикається практично кожен другий, тому часто допомога юристів людям просто необхідна. Доїхати до Дніпра у жителів районів не завжди є можливість, тому ми вирішили організувати виїзні безкоштовні консультації юристів. Основний акцент в цих заходах ми робимо на юридичну допомогу представникам малого та середнього бізнесу на місцях, але паралельно з цим наші юристи готові допомогти людям і в інших питаннях ».

Консультації надавав провідний український юрист, директор Центру з позасудового врегулювання конфліктів Юрій Шевцов.

«Сьогодні професійний юрист Юрій Шевцов, який спеціалізується на альтернативному вирішенні судових спорів, приїхав до Петриківки, щоб безкоштовно проконсультувати місцевих жителів, в першу чергу, підприємців. Як правило, причина будь-якої бізнес-суперечки — це конфлікт інтересів. Хтось переманює працівників більш високою зарплатою, хтось клієнтів більш низькими цінами і т.д. Є питання виплати заробітної плати в «конвертах», до чого це може призвести в майбутньому. Але в той же час консультації розраховані не тільки на підприємців, а й на простих громадян. Адже якщо у людини лад у сім’ї, він і працюватиме краще, а значить, краще буде працювати і підприємство », — розповів заступник директора КП «Центр підтримки малого та середнього бізнесу» Дніпропетровської облради Микола Шевченко.

Original-9

За його словами, безкоштовні консультації з залученням фахівців в різних сферах будуть надаватися і в інших районах Дніпропетровської області.

Директор Центру з позасудового врегулювання конфліктів Юрій Шевцов зазначив, що Центр, який він очолює, працює за трьома напрямком — рішення конфліктів в сім’ї, між профспілками і роботодавцями, а також рішення бізнес-конфліктів. «Головний принцип нашої роботи — відокремити людину від проблеми, яка виникла, і на основі цього допомогти конфліктуючим людям прийти до консенсусу. Альтернативне рішення бізнес-суперечок є вигідним для обох сторін. Адже звернення до суду — це не тільки дорого, але й дуже довготривалий процес. Наприклад, консультація адвоката сьогодні коштує від 200 грн. і вище, скласти позовну заяву до суду — від 650 до 10 тис. грн., судовий збір — від 700 до 10 тис. грн. А присутність адвоката в суді обійдеться від 50 до 100 доларів за кожне відвідування, це при тому, що процес може розтягнутися на роки. Зрозуміло, що сьогодні багатьом громадянам такі витрати не по кишені. Сьогодні я приїхав, щоб допомогти людям вирішити їхні проблеми, проконсультувати з питань, які їх найбільше хвилюють », — сказав він.

У Петриківському райраді відзначили, що такі заходи дуже важливі для району, оскільки основний дохід місцевого бюджету — це податки, які сплачують підприємці. У Петриківському районі зареєстровані 1 286 суб’єктів господарювання, з них 583 — це юридичні особи та 786 — фізичні особи-підприємці.

Як повідомляють у КП «Центр підтримки малого та середнього бізнесу» Дніпропетровської облради, такі виїзні безкоштовні юридичні консультації проводитимуть і у інших районах Дніпропетровщини. Дізнатися більше про це можна за телефонами: +3 8(067) 560-86-59, +3 8(067) 316-50-40, +3 8 (056) 742-81-04.