Новини

Будівництво житла для дітей-сиріт, ремонт  доріг та багато іншого  – питання, за які депутати голосували на бюджетній комісії облради.

Стратегия бюджета

 

В обласній раді відбулося перше засідання бюджетної комісії після літньої сесії. Депутати голосували за внесення уточнень до головного кошторису області. Збільшено загальну суму державної субвенції місцевим бюджетам. Майже 2 мільярди гривень, з них —  1 744 185 100, виділено на оплату електроенергії, природного газу, послуг  тепло-, водопостачання та ін.

Вперше направилені кошти на житло для дітей-сиріт. 34 254 700 з державної субвенції передбачається спрямувати на будівництво, капітальний ремонт, придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, виготовлення проектно-кошторисної документації. Також майже 17 млн грн спрямують на відшкодування лікарських засобів. В рамках охорони здоров’я державні кошти також додатково виділили на придбання ангіографічного обладнання — 10 млн грн.

Ремонт доріг в області також проводиться в інтенсивному режимі – вирішено додатково виділити 2 млн грн на реконструкцію доріг у м.Кам’янське. Ці гроші надійшли з місцевого бюджету.

«Усі питання, які виносяться на комісію, ретельно вивчаються депутатами. Бюджет – це кровоносна система області, тож від нашого голосування залежить добробут регіону», — голова комісії бюджету і фінансів Дніпропетровської обласної ради Андрій Ніконоров.

Депутати також затвердили суму матеріальної допомоги членам родин загиблих. За це рішення проголосували ще на 9-тій сесії облради 14 липня. Сьогодні остаточно підтверджено : 1624 грн — на кожного члена сім’ї. За словами голови департаменту фінансів держадміністрації Тетяни Шебеко люди почнуть вже отримувати гроші у серпні цього року. Із грудня сума має зрости до 1700 грн.

«Завдання депутатів обласної ради – контролювати виконання рішень, що були проголосовані нами на сесії, тому я дуже радий, що ми бачимо дійсні результати – проекти будівель, соціальні виплати, нові дороги!» – зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.