Новини

Виявлення онкології на початковій стадії – запорука успішного лікування та одужання

IMG_2059

Успішність лікування онкологічних захворювань у першу чергу залежить від первинної  діагностики і виявлення хвороби на ранній стадії, яку мають діагностувати сімейні лікарі. Адже саме до них спочатку звертаються за допомогою пацієнти.

Вперше в Україні, аби навчити медиків первинного рівня медико-санітарної допомоги вчасно виявити онкологію,  берегти дорогоцінний час пацієнтів у Дніпропетровській обласній раді провели он-лайн навчання для 250 сімейних лікарів з усіх районів області. Передовим досвідом поділилися ректор медичної академії Георгій Дзяк, завкафедрою онкології та медичної радіології медакадемії Ігор Бондаренко.

«Онкологічні захворювання лідирують серед причин смертності населення. Вчасне діагностування  дозволяє  мінімізувати ризики для здоров`я та життя пацієнтів. Тому ми ініціювали ряд он-лайн курсів навчання для сімейних лікарів, на яких кращі професори у сфері медицини та профільні лікарі навчили б сімейних медиків вчасно розпізнавати небезпечні хвороби. Наше завдання, аби кожен громадянин, не залежно від місця проживання та соціального статусу мав доступ до якісної та сучасної медицини», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Лікарям розповіли про усі нюанси діагностування небезпечного захворювання, його перші ознаки, правильність огляду пацієнтів та їх лікування.

За словами заступника голови облради Мгера Куюмчяна, найбільша відповідальність за раннє діагностування онкологічних захворювань,  а значить —   збереження здоров`я та життя хворих лежить на сімейних лікарях. «Ми започаткували ряд таких он-лайн-курсів, аби навіть у найвіддаленіших населених пунктах лікарі могли швидко та якісно виявити онкологію чи інші хвороби на ранній стадії», — зазначив він.

Крім того, лікарі, які пройдуть курси он-лайн навчання, отримають додаткові бали під час професійної атестації, їм також присвоять певну кваліфікаційну категорію.

13769420_10208436693628085_7621377486307007610_n