Новини

Вітрильна регата — випробування для найсильніших!

1

 

В Одесі фінішувала Всеукраїнська  козацька регата пам’яті  Івана Сірка.  Понад  30 крейсерських яхт взяли участь в офіційному етапі загальнонаціональних змагань з вітрильного спорту. Майже  через 10 років перерви регата відбулася  за сприяння та підтримки голови Дніпропетровської обласної ради Гліба Пригунова.  Оплески, медалі та шампанське з кубку — все це чекало на переможців та всіх, хто дістався фінішу. Учасники пройшли козацькими шляхами по Дніпру через 5 областей України – Дніпропетровську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську та Одеську. Саме цим шляхом свого часу ходив легендарний кошовий отаман Іван Сірко, який здобув чимало морських перемог для України. Протягом двох тижнів найсильніші екіпажі країни проходили випробування  на силу волі та фізичні здібності, адже шторм та сильний вітер супроводжували регату протягом  майже всього маршруту.

3

Гліб Пригунов: «Вітрильний спорт вимагає від  спортсменів  великих  здібностей. Вміння швидко приймати рішення та нести відповідальність. Мати  гідну спортивну форму та психологічний стан. Вітрильна регата  — це випробування для найсильніших».

Голова обласної ради також акцентував  увагу на тому, що наступним завданням у розвитку вітрильного спорту   є  досягнення безкоштовного шлюзування  для спортивних суден. Тоді  в регаті зможуть брати участь більше екіпажів.  Тим більше, що наступного року організатори планують зробити кінцевим пунктом призначення регати протоку Босфор, як це і було раніше, і таким чином надати їй статус міжнародної.

20289713_1733103520105598_832784246_n

На думку Гліба Пригунова, регата покликана популяризувати вітрильний вид спорту як олімпійський, а також сприяти використанню потенціалу річки Дніпро, щоб вона розвивалася як судноплавна для вантажних, пасажирських, туристичних та спортивних суден.

Сьогодні вранці , після невеличкого відпочинку в Одесі, екіпажі вирушили у зворотному напрямку, додому. Тож на них буде чекати ще декілька днів випробувань і, в той же час, насолоди  від вітру, сонця і відчуття свободи, яке, на думку яхтсменів, може подарувати лише вітрильний спорт.