Новини

В обласній раді представили стратегію енергоефективності та енергонезалежності на 2018-2035 рр.

ilovepdf_com

 

 

Одним з головних завдань держави залишається  досягнення енергетичної незалежності. Саме для цього потрібно вирішити проблему  поліпшення енергозбереження в житловому секторі, модернізації  енергоефективності промислових об’єктів та покращення екологічного стану в країні. Це стосується і Дніпропетровської області. Так як саме  Дніпропетровська область — один з найбільших  споживачів паливно-енергетичних  ресурсів. Саме для вирішення цих питань була розроблена програма «Стратегія енергозбереження, енергоефективності та розвитку відновлюваних джерел енергії Дніпропетровської області на 2018 – 2035 роки». Головним її завданням є  впровадження енергоефективних технологій,   відновлювальних джерел енергії та покращення екологічного стану області.

IMG_0230

 

Сьогодні, 31 жовтня, відбулася презентація Стратегії  групою з розробки даного проекту, де  вона була вперше представлена громадськості. В ній взяли участь  також вчені, екологи, депутати та голови міст, сіл, ОТГ.  За словами заступника голови облради по виконавчому апарату Валерія Безуса, сьогоднішнє засідання є великою подією, адже воно стало результатом довгого шляху. Шляху до енергонезалежності та енергоефективності.

IMG_0291

«Енергетична самостійність України сьогодні тотожна нашій повній незалежності, нашому становленню й розвитку. Тому одним з пріоритетних напрямків діяльності Дніпропетровської обласної ради є заходи з енергоефективності та енергозбереження», — прокоментував  голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

IMG_0232

Проект  Стратегії є базовим, до його прийняття  депутатами на сесії облради мають вноситись зміни. Тож для подальшого  обговорення проекту, пошуку ідей запрошуються громадськість та фахівці.

IMG_0246