Новини

Гліб Пригунов: «Безпека держави сьогодні – це в тому числі забезпечення якісного призову»

img_8014

Сьогодні перші 80 молодих хлопців відправилися до лав збройних сил. Дніпропетровська область цієї осені відправить найбільшу кількість призовників до армії – 1500 чоловік!
«Обов’язкова служба в армії – це світова практика. Багато країн призивають до свої лав молодих людей. Це почесно і викликає повагу в суспільстві. І це дуже відповідально, особливо в наш час, коли йде війна на сході України», — підкреслив у своєму зверненні до призовників голова обласної ради Гліб Пригунов.
Урочиста присяга, покладання квітів до меморіалу Небесній сотні та Героям АТО, освячення, сльози матерів, обійми закоханих та зворушливі слова – так відбулася сьогодні відправка перших призовників.
Гліб Пригунов ще раз запевнив батьків та всіх присутніх, що призовники не служитимуть в зоні бойових дій. При тому наголосив, що армія сьогодні змінилася, вона зовсім інша. Змінилися підходи до виховання. Вони цивілізовані і професійні. Побутові умови, харчування – все відповідає світовим нормам. І в цьому на власні очі переконалися і журналісти і голова обласної ради на спільному прес-турі по військових частинах Дніпропетровщини.
Тому багато призовників залишаються служити на контрактній основі. Вже понад 50% нашої армії складається з контрактників.
«Курс у бік контрактної служби, що був проголошений нашим Верховним головнокомандувачем Петром Порошенко, зробить нашу армію ще більш потужної та професійною», — підкреслив Гліб Пригунов.