Новини

Гліб Пригунов: «Відповідальне господарювання — перший крок до успіху децентралізації»

DSC_7028

Синельниківський район має усі ресурси для активного впровадження процесів децентралізації. Тут простежується активна взаємодія міської та обласної влади, територія багата природними ресурсами, а місцеві підприємці забезпечують постійне створення нових робочих місць та сприяють благоустрою району. Все це підтвердилось під час робочого візиту до Синельниківського району голови обласної ради Гліба Пригунова.

Голова облради відвідав завод з переробки, протруєння та пакування насіння корпорації «Степова» у с. Веселе. На підприємстві працюють близько 400 осіб, 85 % яких є жителями Синельниківського району. У 2016 році корпорація перерахувала до бюджету громад, на території яких вона знаходиться, 6 млн 741 тис. грн. Все це яскраво характеризує наявність ефективного господарювання.

DSC_6854

 Під час візиту Гліб Пригунов також відвідав Кислянську середню загальноосвітню школу, де мав змогу оглянути технічно переоснащену систему теплопостачання, яка дозволяє суттєво економити державні кошти та кошти мешканців регіону. Також голова облради обговорив з керівниками громад проблеми регіону, зокрема ремонт доріг, фінансування роботи Синельниківської центральної районної лікарні, неправильний розподіл податків місцевих підприємців та фермерів, нестачу автомобілів для місцевої поліції. Не обійшли увагою і питання створення об’єднаних територіальних громад.

DSC_6933

На сьогоднішній день в Синельниківському районі вже створена об’єднана територіальна громада Роздорівська. Крім того, ініціативу щодо об’єднання подали Славгородська, Раївська та Зайцівська сільради.

 Гліб Пригунов зазначив: «Дуже приємно бачити, коли на такому віддаленні від центру відбувається реалізація тих ідей та проектів, які є у місцевих громад та місцевої влади. Вважаю, що ми рухаємося у правильному напрямку, адже вже сьогодні можна побачити результати децентралізації. Це і ремонт доріг, благоустрій територій, а також переоснащення системи опалення у середній загальноосвітній школі у с. Кислянка. Ми крок за кроком наближаємось до більш комфортного життя кожного мешканця нашого регіону, нашої країни».