Новини

Гліб Пригунов візьме участь у роботі засідання 33-ї Сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи у Страсбурзі.

41657_09

Політика децентралізації в Європі, лінгвістичне різноманіття в Європі, роль Європейських регіональних асоціацій та організацій, участь жінок у політичному житті на регіональному рівні та успішна інтеграція мігрантів —  головні питання, які будуть обговорюватися цими днями.

Конгрес представляє понад 200 тисяч європейських муніципалітетів і регіонів. Це місце для обговорення загальних проблем. Конгрес заохочує ефективну організацію місцевих та регіональних влад в усіх державах-членах Ради Європи, особливо у так званих «молодих демократіях», досліджує стан місцевої і регіональної демократії, ступінь реальної участі громадян у реалізації влади, представляє інтереси місцевих та регіональних влад при виконанні європейської політики, заохочує прикордонне співробітництво з метою встановлення та підтримки миру.

«Один із пріоритетних напрямків розвитку України — це впровадження децентралізації та посилення влади на місцях. Європа вже пройшла цей шлях, тому  Конгрес  став певним путівником для України у цих процесах. Це нам допомагає  реалізувати реформу з дотриманням усіх європейських стандартів та принципів Хартії місцевого самоврядування. Цього ж року додалися ще декілька гострих питань, в тому числі, лінгвістичне різноманіття», — прокоментував Гліб Пригунов.   Не залишиться поза увагою на Конгресі і загальна ситуація в Європі.

49489_006