Новини

Гліб Пригунов: «Військова контрактна служба – крок до потужної і професійної армії».

img_2675

Історія, сучасне і майбутнє – про це сьогодні йшлося на урочистому святкуванні 50-ої річниці військової частини 3036 Національної гвардії України.

Історія та досвід цієї частини, що базується в Дніпрі, пов’язані із забезпеченням громадського порядку під час Помаранчевої революції, в м. Донецьку в лютому-березні 2005 року, під час техногенної катастрофи на вул. Мандриківській. Вже через 2 години після трагедії особовий склад надавав допомогу потерпілим, було оточено місце події, розгорнуті польові кухні з гарячою їжею, обладнані місця для обігріву постраждалим. З 2014 р. по теперішній час особовий склад військової частини 3036 бере участь у воєнних діях на сході країни. Багатьох з нацгвардійців за проявлену мужність та героїзм було нагороджено орденами та медалями України.

Сьогодні привітати нацгвардійців приїхали керівники області, духовенство та багато гостей.

Гліб Пригунов, голова обласної ради нагородив найкращих військових спеціальною медаллю, що булла випущена вперше в нашій області до 25-ої річниці Дня Незалежності України. У вітальному слові він подякував всьому бойовому складу частини за мужність, за їхню щоденну героїчну службу, та зауважив: «Курс у бік контрактної служби, що був проголошений нашим Верховним головнокомандувачем Петром Порошенко, зробить нашу армію ще більш потужної та професійною».