Новини

Гліб Пригунов, голова обласної ради прозвітував перед журналістами!

img_8093

Перший рік роботи обласної ради 7-го скликання  піддався ретельному аналізу з боку її голови Гліба Пригунова. Головним досягненням 2016 року він вважає – вміння домовлятися і доходити згоди з більшості питань, які обговорювали депутати цього скликання.  Тому цей рік роботи пройшов під гаслом «Відкритість і прозорість». До речі,  в цій концепції було також втілено он-лайн трансляції всіх сесій та відкрито новий сайт.

У своєму звіті  Гліб Пригунов зупинився на статистиці, що демонструє активність роботи депутатського корпусу та комісій обласної ради. У порівнянні з минулими роками вона має позитивний ріст (див. слайд 3).

Також голова обласної ради більш детально доповів про основні напрямки роботи за минулий рік. Перш-за все, це децентралізація, в якій Дніпропетровська область досягла значних успіхів і зараз є лідером у створенні об’єднаних територіальних громад. Гліб Пригунов зазначив, що основні досягнення багатьох  новостворених громад стають прикладом для більш інтенсивного об’єднання всіх інших. «2017 рік стане останнім, коли ми закінчимо створення громад і нарешті позбудемося такої ланки – як райони», — сказав Гліб Пригунов.

Екологічна стратегія Дніпропетровщини  також займає великий обсяг роботи всієї ради. Вона сконцентрована за декількома напрямами: стратегія  погодження із побутовими відходами (слайд 13-14), стратегія запобігання змінам клімату та енергозбереження,  створення  програми  погодження із високо мінералізованими шахтними водами в Кривбасі, контроль за небезпечними підприємствами, що наносять шкоду навколишньому середовищу (слайд 12).

Велику увагу у звіті також було приділено роботі по наданню допомоги воїнам АТО та вимушеними переселенцям, яка полягає в надання якісного медичного обслуговування, реабілітації, будівництві тимчасового житла,  відкритті амбулаторій,  перепрофорієнтації та ін.. Підтримка та розвиток спорту – ще один з п`яти пріоритетів роботи обласної ради. Минулого року було відкрито велику спортивну арену «Олімпія+», де вже зараз проводяться масштабні міжнародні змагання.

Для закупівлі інвентарю та обладнання спортивного комплексу  проведено 93 процедури у системі ProZorro, що дозволило зекономити у бюджеті понад 400 000 гривень. До речі, боротьба із корупцією – це п’ятий пріоритет  роботи обласної влади. Тож втілення системи державних закупівель  ProZorro – мінімізує розкрадання бюджетних коштів.

Гліб Пригунов подякував всім активним депутатам за плідну роботу, а всім мешканцям області – за вклад у розвиток регіону і пригадав, щодо Дня Незалежності на Дніпропетровщині  була вперше започаткована спеціальна нагорода  — пам`ятна  медаль. Нею були нагороджені 500 видатних громадян, які зробили вагомий внесок у розвиток Дніпропетровщини за всю історію незалежності України. Зокрема, у аграрній сфері, медицині, волонтерстві, мистецтві, промисловості та ін.

Гліб Пригунов також звернувся до всіх жителів області: «Кожен виборець, кожен житель громади має право знати, що відбувається в обраній ним раді, як депутати відстоюють  їхні інтереси. Я впевнений,  що саме громадська оцінка діяльності ради є найголовнішою. І я  беру цю оцінку за визначальний критерій у  подальшій роботі обласної ради!».

img_7916 img_7928 img_7933 img_7948 img_7957