Новини

«Для перемоги у нас є все, український дух та наша держава».

IMG_1681

На Дніпропетровщині  втретє стартував етно-рок фестиваль «Kozak Fest».

IMG_1953

Як козаки на чолі з Богданом Хмельницьким перемогли в історичній битві під Жовтими Водами у 1648 році, виставка військової техніки, яскравий музичний фестиваль за участі провідних українських та регіональних виконавців. А також,  козацький ярмарок,  змагання кантрі-кросу «Міцний козак» та спортивного орієнтування «Джура», смачна кухня та справжні козацькі розваги – все це протягом 3-х днів у балці Княжі Байраки, що у с. Жовтоолександрівка на фестивалі  «Kozak Fest».

IMG_1815

Локація вибрана не випадкова. Адже саме балка Княжі Байраки – місце переможної битви, яку 16 травня 369 років тому виграв Богдан Хмельницький у визвольній війні. Вшанування цієї події перетворилося на масштабний культурний захід, який об`єднав історичні та сучасні надбання українців. «Kozak Fest» вкотре відкриває своїм гостям нові та традиційні, цікаві та вражаючі сторінки історії Дніпропетровщини.

IMG_1686

Фестиваль урочисто відкрили голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов  та організатор  Козак фесту,   народний  депутат  Юрій Береза.

«Кожному з нас притаманний козацький дух, у наших жилах тече кров козаків-героїв. Я дякую кожному учаснику цього патріотичного заходу, і особливо його ідейному натхненнику Юрію Березі, за організацію фестивалю, який  проводиться  історичному місці, де наші пращури вибороли доленосну перемогу. Бажаю кожному з нас нових перемог у житті. У нас для цього є все: український дух, українська церква та наша держава. Впевнений, що такі патріотичні заходи — гарний приклад для молоді, яка має нести у своєму серці українську державність та патріотизм.», — звернувся до глядачів  Гліб Пригунов.