Новини

Гліб Пригунов: «Досвід самоврядування Баварії – настала черга дніпропетровської молоді долучитися!».

27939510_1600823126634176_1890760167_n
В середині лютого делегація з Дніпропетровщини стане учасником першої Українсько-Баварської конференції з міжнародної молодіжної роботи. Захід має на меті зміцнити молодіжно-політичні стосунки між нашою областю та Баварією.
Насамперед обговорюватимуть теми молодіжної політики в умовах децентралізації. Обмінюватимуться досвідом роботи в ОТГ, реалізації проектів та можливостей розвитку громад. Поїздка дніпропетровської молоді до Німеччини є логічним продовження стосунків, які започаткував голова обласної ради Гліб Пригунов.
У листопаді 2016 року відбувся візит до Баварії української делегації, в складі якої працював голова Дніпропетровської обласної ради. Головною метою візиту було вивчення досвіду Німеччини із впровадження реформи децентралізації, шляхом якої зараз іде й Україна.
Саме Баварія є зразком регіональної самостійності. З усіх 16 земель бундестага тільки Баварія має, крім однопалатного парламенту, ще сенат і уряд, що відповідає за питання місцевої компетенції — закони про працю, судочинство, бізнес і торгівлю, дорожній транспорт, охорону здоров’я, навколишнє середовище, а також регіональну культуру, освіту, телекомунікації , поліцію.
Тож досвід, який отримають молоді фахівці на німецькій конференції, може бути використаний і в Дніпропетровській області. Баварці вірять, що розширення прав окремих земель дозволить розвивати конкуренцію між регіонами, що й вивело Німеччину на передові позиції у сучасному світі.
«Знання й міжнародний досвід децентралізації, у першу чергу, потрібно передавати молоді. За ними – майбутнє. Вони будуватимуть Україну сильною та незалежною. Приклад самоврядування у Баварії є дуже показовим. Там зобов’язують вирішувати проблеми «під власну відповідальність». Відповідальність же означає свободу від державного втручання, формування дорослого та свідомого суспільства, розбудову самостійних та заможних територій!» — підсумував Гліб Пригунов.