Новини

Гліб Пригунов: «Залучаємо студентство до інтенсивних змін в Україні»

IMG_8385

Сьогодні Україна переживає період активного реформування та розвитку. За останні 3 роки відбулася черга інтенсивних подій, які стали поштовхом для змін в українському суспільстві. Нові реформи, війна на сході України, інформаційна війна, боротьба з корупцією – усі ці процеси потребують від українців злагоджених дій та організованого планування.

Саме з метою обговорення та оцінки сьогоднішніх змін та перспектив розвитку в Дніпрі зібрався ІІІ Міжнародний студентський саміт. Темою саміту є «Перспективи збереження і розвитку демократичних тенденцій функціонування держави в умовах загострення глобалізаційних викликів».

IMG_8236

У приміщенні Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ  протягом двох днів  студенти з різних куточків України, Польщі та США візьмуть участь у майстер-класах відомих вчених та політиків, представників органів влади. Студенти презентуватимуть свої проекти з пропозиціями та оцінками сучасних реформ та процесів в Україні.  Серед тем, яких торкнуться студенти, є і питання гендерної рівності, і поводження з переселенцями, і проблеми  правотворення в умовах євроінтеграції. Студенти нададуть свої та проаналізують міжнародні оцінки реформ децентралізації, судової системи, Національної поліції тощо.

Голова обласної ради взяв участь в урочистому відкритті саміту,  привітав учасників та гостей.

«Тема цього саміту вкрай важлива як для українців, так і для світу. І, навіть, на Конгресі місцевих та регіональних влад Європи ми обговорювали саме демократичні процеси в Україні, відкритість влади, активне залучення громадськості до роботи місцевих органів влади. Проте, перш за все, усі ми повинні виробити імунітет до популізму і діяти в інтересах нашої країни», − зауважив Гліб Пригунов.