Новини

«Ми демонструємо єдність нашої країни»

18527844_1567732133246071_6235215064864966278_n

Підтримаємо дітей Донеччини! На Дніпропетровщині стартувала акція «Веселка дружби»!
У «сірій зоні» біля лінії фронту дитинство проходить під звуки пострілів та вибухів, супроводжується нестачею елементарних побутових речей, не кажучи вже про іграшки та розваги. Саме тому Дніпропетровська обласна рада та ОК „Схід” Збройних Сил України за підтримки народного депутата Тетяни Ричкової ініціювали акцію до Дня захисту дітей „Веселка дружби”.
Акція передбачає привітання від дітей з Дніпропетровської області дітям з Донецької. Від сьогодні та до 25 травня у всіх школах області проходить збір подарунків. Найбільше діти з прифронтових територій потребують інвентарю, що дозволить провести літні канікули цікаво та з користю: настільні ігри, спортивний та ігровий інвентар (м’ячі, набори для гри в бадмінтон, теніс, тощо), художня література (державною мовою), набори для творчості (для рукоділля, моделювання, тощо), канцелярське приладдя (розмальовки, олівці, фломастери, альбоми для малювання). Подарунки мають отримати понад 5 тис. дітлахів.
«Ми звертаємося до учнів та їх батьків з Дніпропетровщини підтримати дітей з Донецької області. Ми розпочинаємо місток добра та допомоги від кожної нашої родини дітям з прифронтових територій. Ми зробимо усе, аби діти з Донеччини повноцінно провели літні канікули та відчували себе повноцінним громадянами України. Про яких турбуються і не забувають. З минулого року працює наша велика програма «Допомога іде». В її рамках ми вже надали медичну допомогу десяткам дітей з Донецької області», — зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.
За словами офіцера ОК «Схід» Бориса Кутового, зараз на лінії розмежування знаходиться майже 90 тис. українців. У самій Авдіївці знаходиться більше 2 тис. дітей, які залишаються на лінії вогню. І вони дуже потребують уваги. «Кожна дитина отримає подарунки з рук в руки. Разом ми робимо все, аби їх дитинство було світлим та позитивним», — зазначив координатор акції Борис Кутовий. Усі зібрані подарунки будуть передані дітям Донецької області 1 червня, саме у День захисту дітей.
Всі небайдужі громадяни можуть також залучитися до акції «Веселка дружби» і передати подарунки дітям Донеччини.