Новини

Гліб Пригунов: «Мрія про європейські дороги в Україні має стати реальністю»

IMG_9260

Дніпропетровська область отримала 4 комплекси для вагово-габаритного контролю, завдяки яким будуть перевіряти і водіїв, і вантажівки. За допомогою спеціальних пристроїв визначатимуть, чи не проводить водій у дорозі більше часу, ніж дозволяють норми. Також за допомогою мобільних станцій можливо контролювати вагу фур та їхні габарити. Все це дозволить забезпечити дотримання вимог законодавства України та безпеки автомобільних перевезень.

IMG_9208

Однією з головних причин поганих доріг в Україні – порушення перевізниками вагових параметрів на дорогах. Для збереження мережі автомобільних доріг на шляхах України створено систему державного вагового та габаритного контролю за проїздом транспортних засобів, вагові та габаритні параметри яких перевищують нормативні. Укртрансбезпека буде здійснювати габаритно-ваговий контроль вантажівок. Загалом в Україні придбано 78 мобільних комплекси за кошти ЄС.

IMG_9209

«Однією з ознак європейської цивілізації – є дороги. Останні роки ми наочно бачимо, як росте об’єм будівництва доріг. Зростає їх якість, адже використовуються сучасні технології. Але всі роки Україна недостатньо використовувала засоби збереження побудованих доріг. Відтепер ситуація докорінно змінюється. Ми дякуємо країнам ЄС за допомогу у придбанні цих лабораторій. Але не тільки допомога країн Європи, ми самі маємо докласти зусиль для збереження доріг! Цього року планується будівництво спеціальних майданчиків на виїздах та в’їздах до міста! Де власне і будуть здійснюватися контрольні заходи! Майданчики будуть побудовані за принципом спів фінансування різних рівнів бюджету», — підкреслив Гліб Пригунов.

IMG_9198