Новини

Гліб Пригунов нагородив розвідників, які повернулися на ротацію з війни.

74-

Сьогодні у Черкаському вітали бійців 74 окремого розвідувального батальйону. Хлопці повернулися додому тимчасово, аби відпочити, потренуватися і відновити особисті бойові сили та технічне оснащення підрозділу.

Зустрічали захисників з відзнаками за їх сумлінну службу. Бойовий шлях цього батальйону розпочався з перших днів війни на сході України. Під знаком «кажана» вони відважно захищають суверенність держави ось уже три з половиною роки. Взагалі, головне завдання розвідників – це пошук сильних і слабких сторін супротивника, саме так вони характеризують власну роботу у своєму релізі. Тому більшість їх операцій потребують повної тиші і засекреченості, адже вони ведуться по іншу лінію фронту…

Попри це у бойовому арсеналі батальйону є і гучні загальновідомі операції. У 2014 році хлопцям з розвідки довелось фактично виконувати задачі піхоти, повноцінної механізованої бригади! На їх рахунку відважні бої за населені пункти Іловайськ, Мар’їнку, Авдіївку, Піски, Донецький аеропорт. На долю 74 батальйону випало чимало тяжких випробувань і втрат, але вони з гідністю пройшли цей шлях. Тому сьогодні їх урочисто зустрічало військове командування та голова обласної ради Гліб Пригунов:

« Наші захисники мають відчувати повагу, визнання і вдячність не лише на словах, а й у справах. Ми завжди підтримуємо проекти, націлені на допомогу АТОВцям та їхнім родинам. Визнання добровольців, вища освіта для учасників АТО, квартири родинам загиблих та щомісячні виплати. Будемо підтримувати такі ініціативи й дякувати бійцям не словом, а ділом!».