Новини

Гліб Пригунов: «Напрацювання молодих вчених не будуть припадати пилом у столах!»

DSC_0281

Дніпропетровщина має потужний наукових потенціал, який базується на великій кількості вищих навчальних закладів, науково-дослідних інститутів, ми також одні з лідерів за кількістю IT-компаній.

Один з головних пріоритетів роботи голови облради Гліба Пригунова – активно використовувати знання і потенціал молодих науковців для розвитку регіону та не допускати відтік мізків за кордон. В рамках цієї стратегії, на Дніпропетровщині пройшла Осіння школа молодих вчених з грантрайтингу – 2017. Мета Школи – залучити молодих вчених Дніпропетровщини до активної участі у написанні реальних грантових проектів, які будуть реалізовані найближчим часом.

DSC_0327 (1)

Результат роботи молодих вчених в школі:  9 проектів для подання на фінансування регіонального, державного та міжнародного рівнів. Кожна команда підготувала по одному проекту за науковою, освітньою та соціальною тематикою. Серед них: «Ніч науки», «Допомога ВПО-жінкам з інвалідністю», «Взаємодія вихованців дитбудинків та людей похилого віку у сфері ІТ» та інші. Зараз учасники Школи вже подають свої «випускні роботи» на отримання грантів.

«Пріоритет будь-якої розвиненої держави – підтримка наукового потенціалу, адже саме наука рухає країну вперед та розвиває її. Наш регіон має потужний науковий потенціал, який треба лише грамотно направити у потрібне русло. Напрацювання молодих вчених у жодному разі не будуть пилитися десь у столах чи бібліотеках. Вони повинні реалізуватися у різних сферах нашого життя», — зазначив Гліб Пригунов.

Крім того, за його ініціативи вже успішно проведений та буде у подальшому реалізований конкурс на здобуття премії обласної ради. Нещодавно 39 молодих науковців, спортсменів, журналістів, громадських діячів отримали  майже по 15 тис грн. за свої напрацювання та проекти, які були реалізовані у регіоні.