Новини

Гліб Пригунов: «Наша мета – відкрити нові шляхи українському бізнесу на міжнародні ринки!».

IMG_0043

Голова Дніпропетровської обласної ради взяв участь у щорічному засіданні Дніпропетровської торгово-промислової палати. Підтримка бізнесу, становлення економіки регіону, пошук нових стратегій розвитку – такі, і не тільки, завдання вирішує регіональне відділення ТПП.

Метою засідання було підведення підсумків роботи за 2017 рік.  Президент палати Віталій Жмуренко розповів, що з 25 філій Дніпропетровська займає друге місце в Україні за чисельністю членів палати – більше 1000 бізнес-компаній. На першому місці – тільки Київська ТПП.

«Торгова палата та обласна рада ведуть активну спільну діяльність. Сьогодні мабуть лише великі бізнес-компанії не потребують нашої підтримки. Втім, саме малий та середній бізнес у регіоні отримує необхідну допомогу у складі нашої асоціації. Навчання, захист, партнерство – кожен новий член палати робить свої пропозиції, а ми таким чином  розширюємо пакет послуг, яких уже більше 20», — зазначив Віталій Жмуренко.

Посилення міжнародних зв’язків та бізнес-контактів. За останній рік роботи представники палати відвідали Китай, Німеччину, Польщу, Австрію та інші країни. Приймали гостей з Італії, Естонії, Бельгії, Туреччини, Бразилії, Китаю та вперше в регіоні – з Австралії.

Постійний партнер – Німеччина. Разом з урядовою організацією GIZ в регіоні реалізується проект «Зелена палата. Ініціатива сталого розвитку». Суть проекту полягає  у запровадженні чистих, екологічних рішень у бізнесі: використання сонячних панелей та вітряків, перехід на альтернативні джерела палива, безвідходне виробництво.

«Запровадження зеленої економіки, налагодження міжнародних зв’язків – усе це прямі шляхи українського бізнесу на міжнародні ринки. У майбутньому ми плануємо проведення ще більшої кількості виставок, аби презентувати наші компанії іноземним інвесторам. Також у 2018 році ми вже запланували проведення днів Дніпропетровщини, де підприємці зможуть обмінятися досвідом та найкращими практиками», — підсумував голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.