Новини

Володимир Тюрін: «Наша мета досягти практичної реалізації технологій енергозбереження в області!»

dsc01443

 

Впровадження технологій енергозбереження та створення системи енергоменеджменту один з пріоритетів у роботі обласних комунальних закладів. Ефективний менеджмент та правильно розроблена стратегія у цьому напрямку дозволить економити бюджетні кошти. Саме тому навчання керівників комунальних закладів є однією з найважливіших задач для Дніпропетровської обласної ради. З цією метою в облраді провели дводенний семінар „Енергоощадні технології в комунальному секторі”. Участь у ньому взяли близько 120 керівників та фахівців обласних комунальних закладів освіти, охорони здоров’я та соцзахисту. Заходи реалізуються обласною радою спільно з проектом Дніпропетровської торгово-промислової палати „Зелена палата. Ініціатива сталого розвитку” та за підтримки Програми сприяння зеленій модернізації української економіки (GIZ).

«Дуже важливо донести до керівників наших комунальних підприємств, наскільки сьогодні необхідно здійснювати моніторинг та аналізувати рівень витрат енергоресурсів, що дозволяє економити мільйони гривень бюджету. Це гроші, які можна вкладати у виконання подальших робіт з термо- та енергомодернізації будівель комунальної сфери!», — зазначив Володимир Тюрін, заступник голови Дніпропетровської обласної ради по виконавчому апарату.

Учасники ознайомились з ключовими факторами застосування енергозберігаючих технологій у діяльності КЗ, перевагами й недоліками застосування відновлювальних джерел енергії та місцевих видів палива. Також на семінарах розглянули питання створення та експлуатації систем вентиляції, опалення, гарячого водопостачання, освітлення будівель, отримали інформацію як проводити енергетичну санацію будівель, підвищити енергоефективність приміщень, що дозволить планувати витрати на оплату енергоресурсів та сприятиме збереженню бюджетних коштів.

«Енергетична самостійність України сьогодні тотожна нашій повній незалежності, нашому становленню й розвитку. Тому одним з пріоритетних напрямків діяльності Дніпропетровської обласної ради є заходи з енергоефективності та енергозбереження», — говорить голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Саме тому за ініціативи голови облради вже у наступному році в області почнеться реалізація потужних програм з енергозбереження. Зокрема, Програма підтримки населення в енергозбереженні житлового сектору Дніпропетровщини, на виконання якої у бюджеті закладено понад 1 млн грн. На реалізацію Стратегії екологічної безпеки та запобігання змінам клімату спрямовано понад 20 млн грн. Також, облрада продовжила конкурс міні-проектів з енергоефективності та енергозбереження для ОСББ, що дозволяє громадянам на умовах спів фінансування з обласного бюджету робити своє житло енергоощадним: ремонтувати покрівлю, замінювати на енергозбережні вікна та двері тощо.

dsc01447 dsc01450