Новини

Гліб Пригунов: «Обласна рада завжди готова підтримати міста й села, які хочуть розвиватися».

1

 

Голова обласної ради проінспектував у м. Павлограді реалізацію спільних проектів місцевої та обласної влади.

3

Загалом перевірили  5 об’єктів. Серед них є дитячі навчальні заклади, дороги та пішохідний міст через річку Вовча з вул. Соборної до парку 1-го Травня. Раніше цей міст був «горбатим» через те, що річкою ходили судна, але згодом судноплавство припинилося, і така форма мосту стала незручною для жителів міста. Новий проект передбачає прямий міст, повністю обладнаний для переходу у міський парк відпочинку.

Об’єкт, який вже повністю виконаний у цьому році, — це реконструкція дороги по вулиці Успенській. Загальний обсяг фінансування з обласного бюджету — 26, 6 млн грн. Ремонт цієї дороги був надзвичайно важливим для Павлограду, адже вона має стратегічне значення і для жителів міста, і для перевізників. За логістикою вулицею Успенською проходить маршрут більшості вантажівок, тож до капітальної реконструкції стан дороги був, м’яко кажучи, незадовільним.

4

Ще на трьох об’єктах, які відвідав голова обласної ради, ремонтні роботи призупинені. Наприклад, реконструкція будівлі ЗШ № 2 по вул. Полтавська, 148. Наразі були встановлені енергозберігаючі вікна та нова покрівля. Продовження робіт потребує додаткового фінансування. Що ж до ремонту будівлі Павлоградського навчально-виховного комплексу „Дошкільний навчальний заклад № 22 по вул. Баумана, 61, то реконструкція завершена на 90%. І ззовні, і всередині все вже майже готове до навчання дітей. Із нагальних завдань залишилось лише провести благоустрій подвір’я. Загальний обсяг фінансування -32,4 млн грн. Приблизно така ж ситуація і з територіальним центром у Павлограді. Сучасна будівля, завезене усе необхідне обладнання. Не вистачає лише нової 2-х трансформаторної підстанції, аби забезпечити обслуговування терцентру.

2

«Ці гроші будуть закладені у бюджеті наступного року, аби довести до кінця всі об’єкти. Конкретних цифр ми ще не знаємо. Їх повідомить нам фінансовий департамент обласної адміністрації, коли будуть проведені усі розрахунки. Обласна рада завжди готова підтримати міста й села, які хочуть розвиватися, які ініціюють та реалізують нові проекти. Павлоград є одним з таких міст, він щороку змінюється, і зміни ці йдуть на краще. Я впевнений, що усі питання ми вирішимо разом і усі розпочаті раніше ремонти у 2018 році точно завершаться!» — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.