Новини

Гліб Пригунов: «Обласна рада підготувала клопотання до Кабміну стосовно змін Правил прийому абітурієнтів до вищих навчальних закладів!»

26992444_1574685379263722_6391470089533168510_n

 

Співпраця Дніпропетровської обласної ради з вищими навчальними закладами регіону має певні результати. Сьогодні у «Дніпровській політехніці», у минулому Національний гірничий університет, були презентовані новітні ініціативи розвитку вишів.

Минулого року обласною владою було проведено моніторинг потреб ринку праці, інформацію зараз опрацьовують. Ці дані необхідно враховувати навчальним закладам вишу задля успішної взаємодії із роботодавцями, аби розуміти потреби ринку. Таким чином, кожен спеціаліст-випускник буде затребуваний і працевлаштований. Обласна рада зі свого боку буде усіляко допомагати налагоджувати цей контакт.

І головне завдання сьогодні – це внесення змін у Правила прийому до ВНЗ. Суть в тому, що переможці обласних олімпіад повинні мати певні преференції при вступі до вишів на місцях. Голова обласної ради Гліб Пригунов переконаний, що така підтримка талановитої молоді буде результативною:

«Я неодноразово наголошував на тому, що молодь має залишатися в країні, та власне – в області! Співпраця між вишами і місцевою владою має призвести саме до цього. Певні преференції при вступі, підвищення показників працевлаштування та інші ініціативи ми будемо розглядати і підтримувати»