Новини

Гліб Пригунов: «Потенціал розвитку стосунків з Бразилією у галузі сільського господарства є величезним!»

IMG_7925

Цей тиждень поклав початок партнерським стосункам між Дніпропетровською областю та Бразилією. Був відкритий  Українсько-Бразильський Центр, почало свою роботу бразильське консульство у Дніпропетровській області, а також  у приміщенні Дніпропетровської обласної ради була проведена бізнес-конференція «Презентація економічного потенціалу Бразилії та можливості розвитку українсько-бразильської співпраці». Участь у конференції взяли підприємці з усіх областей України, представники обласної влади, голова облради Гліб Пригунов та повноважний посол Бразилії Освалдо Біато Джуніор. Обговорювали можливості інвестицій та співпраці з Бразилією в економічному напрямку.

IMG_7939

Сьогодні існує потенціал розвитку стосунків у галузі сільського господарства, це стосується експорту до Бразилії українського зерна, борошна, а також співпраці у сфері виробництва та торгівлі цукром, виробництва біопалива. Саме цей напрямок більшість іноземних партнерів Дніпропетровщини визнають найбільш перспективним.

IMG_7919

«Ми маємо багато прикладів успішного співробітництва та інвестицій з партнерами із Канади, Швейцарії, Німеччини. Наприклад, у цьому році завдяки співпраці з Канадою у Дніпропетровській області запрацював перший в Україні кооперативний елеватор. Вартість будівництва першої черги елеватору склала – 150 млн грн», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

IMG_7945

Безперечно, сьогодні багато інвесторів побоюються вкладати гроші на території України. Для цього існує ряд причин, починаючи із воєнних дій на сході країни, закінчуючи недосконалим законодавством. Втім, за словами Гліба Пригунова, з боку Дніпропетровської обласної ради інвестори завжди отримують усю необхідну підтримку: «Інвестиції – це розвиток регіону. Завданням місцевої влади, безперечно, є підтримка іноземних інвесторів. Створення умов, в яких бізнес міг би безпечно працювати. Саме тому в Дніпропетровській обласній раді працює інвестиційне агентство DIA. Наші співробітники допомагають із організаційними питаннями щодо оренди, зв’язку з адміністративними органами та оформлення дозвільної документації».