Новини

Гліб Пригунов: «Призовники в зону АТО не підуть»

img_7045

Майже 100 хлопців щодня проходять контрольну медичну комісію в обласному військкоматі.. Саме тут відбувається розподілення по учбових частинах. Куди відправлять призовника залежить від його стану здоров’я, рівня освіти і, власне, побажання призовника.
Дмитро Терещенко, 22-річний хлопець прийшов до військкомату за повісткою, проте вважає службу в армії обов’язковою. «Після того як закінчиться строкова служба, хочу підписати контракт. Я хочу захищати свою країну і своє місто», — розповів хлопчина.
В 133 окремому батальйоні охорони та обслуговування з осіннього призову планують набрати близько 100 солдатів. «З кожним роком після учбових частин, солдати стають все більш свідомими і не по рокам дорослими, кожен з них розуміє свою значимість для армії і для своєї держави», — зазначив командир133 ОБОО, підполковник Владислав Шеханцов. Як зазнають військові, з кожним роком зростає кількість солдатів, що після строкової служби підписують контракт зі збройними силами України. Головною причиною є патріотизм, проте не менш важливим є високий рівень заробітної плати – 7000 грн , а також цивілізовані умови проживання та якісне харчування,
На території військової частини №3036 Національної Гвардії України є тир, утримуються та тренуються військові собаки. Солдати мають гідні умови проживання і якісно харчуються, на території частини є навіть своя пекарня. Для солдатів створено спеціальні умови для тренувань та відпочинку. Все створено для виховання гідних охоронців вулиць міста. Будівля, в якій розташована військова частина наразі ведуться ремонтні роботи: замінюють вікна, проводка, приводяться до ладу казарми.
«Сьогодні служити в армії стало почесно. І в цьому беззаперечна заслуга Верховного головнокомандувача Збройних Сих України Петра Порошенка і його команди. В наших військових частинах створені відповідні умови для служби солдатів. Для того, щоб країна могла виховати справжніх своїх захисників. Звичайно є куди зростати. Наприклад, є необхідність створити більш зручні умови проживання для контрактників – по 2-3 людини в кімнатах, а не в казармах. По-друге, до наступного року буде відновлена програма обласної ради для підтримки військових частин та комісаріатів. Порівняно з тим, як служили ще 5-7 років тому, наша армія змінилася у кращій бік», — зазначив Гліб Пригунов.