Новини

Гліб Пригунов провів брифінг для журналістів  напередодні сесії

Пригунов

Слайд1

За останні півроку наша область заробила більше коштів, ніж планувалося. 421, 8 млн гривень додатково надійшли в обласний бюджет. Більша частина з них, це податок на прибуток підприємств приватного сектору. Голова обласної ради Гліб Пригунов висловив подяку Дніпропетровському бізнесу за їх працю і зауважив, що зростання доходів у бюджет – це свідоцтво процесу розвитку і стабілізації економічних процесів в нашій області.

Слайд2

Журналістам була представлена презентація змін до бюджету у зв’язку із збільшенням надходжень.

 

Слайд3

Бюджет області також поповнився доходами з державних надходжень. 19 млн – гривень піде на втілення інклюзивної освіти. У кожному навчальному закладі повинні бути створені умови для дітей з особливими потребами.  202,5 млн гривень – ці кошти отримала область від митних платежів і вони будуть спрямовані на ремонт автодоріг загального користування.

Слайд4

Взагалі на дороги буде витрачено майже 60% нових надходжень – 251, 1 млн гривень.   Депутати вже визначилися із 45 – ма дорогами. Вони знаходяться всередині населених пунктів по всій області. Далі зазначені наймасштабніші.

Слайд5

Набута розголосу проблема із заробітною платнею акторів  театрів нарешті буде вирішена.  З додаткових коштів на виплату коефіцієнту творчим працівникам пропонується виділити 11 млн гривень.

Слайд6

Нові надходження в бюджет дозволили запланувати придбання ангіографа для «Дитячого центру ім.. Руднева». Жодна дитяча лікарня Дніпропетровської області досі не має відповідного обладнання.  Цей апарат є надзвичайно важливим при лікуванні кардіологічних патологій. Його використовують для встановлення складних діагнозів захворювань серця.

Слайд7

Покращення харчування для дітей шкіл – інтернатів, заробітна плата та відпускні викладачам ПТНЗ – покращать якість життя певних слоїв населення.

Слайд8

Щомісячні виплати у розмірі прожиткового мінінмума кожному члену родини загиблого воїна, що проживають в сільській місцевості  також передбачені в змінах до бюджету на цей рік.

Слайд9

13 млн гривень буде виділено на створення разом із Національною поліцією  Ситуаційного центру, завдяки якому буде забезпечена координація роботи МНС, газових служб, поліції. Робота таких Центрів в Україні – це реалізація світового підходу, який дозволяє повністю взяти під контроль криміногенну ситуацію у кожному куточку області, від маленького села до великого міста.

Слайд10

20 млн гривень будуть спрямовані на розробку проектів. Це дозволить втілити планування бюджету на три роки вперед.

Слайд11

«Стратегія ефективного бюджету полягає в тому, щоб фінансувати пріоритетні напрямки розвитку області,  виявити необхідні  інфраструктурні об’єкти,  впровадити трирічне планування. Все це заради покращення якості життя всіх жителів Дніпропетровської області», — підкреслив Гліб Пригунов.