Новини

Гліб Пригунов: «Реконструкція навчальних закладів в області не зупиняється перед 1 вересня. Це планова робота протягом усього року».

21751364_1689989424353674_8051337202018809560_n

Напередодні Дня міста у м.Кам’янському відкрили новий дитячий садок. Він є частиною навчального комплексу №37, який був заснований в далекому 1958 році. Безперечно, стан закладу, як ззовні, так і всередині, був дійсно жахливим.
На ремонтні роботи з обласного бюджету було виділено майже 5,5 млн грн. За ці гроші була здійснена капітальна реконструкція приміщення садочку. Влаштовано внутрішні мережі водопостачання та водовідведення, системи вентиляції, електрозабезпечення і теплопостачання, замінено вікна та двері, виконано внутрішнє та зовнішнє оздоблення стін, ремонт покрівлі , благоустрій території.
Загалом садочок розрахований на 60 місць. Він відповідає сучасним стандартам для навчання і виховання дітей. Сьогодні вже черга на дошкільні місця складає приблизно 100 чол.
У новому садочку є ігрові та спальні кімнатами, музична та спортивна зала, кабінет корекційної педагогіки та практичного психолога.
Приміщення всередині обладнане сучасними меблями, тут працює їдальня з необхідним холодильним та технологічним обладнанням, а для здійснення якісного медичного обслуговування є сучасний медичний кабінет.
«Я впевнений, що діти не повинні виховуватися у таких жахливих умовах, які були у цьому садочку до реконструкції. Саме тому обласна влада постійно звертає увагу на стан наших навчальних та виховних закладів. Сьогоднішнє відкриття садочку – це не унікальна подія чи разова акція. Це не тільки свято, точніше, не стільки. Це планомірна робота. Хотілося б саме так до цього ставитися», — зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.