Новини

Гліб Пригунов: «Стадіон у Межовій – нове місце на спортивній карті України»

21558551_1685375668148383_1455741794661936145_n

Новий стадіон на 1,5 тисячі відвідувачів, нове поле, бігові доріжки — все для яскравих перемог та змагань з футболу, волейболу, баскетболу, легкої атлетики, тенісу, стрибків у довжину та метання ядра.
У Межовій запрацював реконструйований стадіон, який близько 30 років був у занедбаному стані. Такий подарунок межівчанам до 60-ї річниці селища зробили депутати обласної ради та обласна влада.
Саме Межівський район робить значний внесок у спортивні досягнення Дніпропетровщини. Тут виховуються одні з найсильніших пауерліфтерів регіону та України, зокрема срібний призер України Віталій Пізняк. А також срібні призери області з футболу та бронзові з фут-залу, і одна з найсильніших дівчат області – срібна призерка з вільної боротьби Сніжанна Дрюк та багато інших. Через брак фінансування роботи тут тривали майже 5 р., остаточно взялись за будівництво об’єкту в останні 2 роки. Загальна вартість реконструкції – близько 9,5 млн грн. коштів з обласного бюджету.
Новий стадіон відкриває гарні можливості для місцевої молоді. Відтепер учні СШ № 2 зможуть у гідних умовах займатись фізкультурою, вихованці ДЮСШ – удосконалювати майстерність у грі з футболу, волейболу та легкої атлетики. Місцеві жителі отримали можливість займатись спортом на свіжому повітрі. Також тут будуть проходити різноманітні святкові події, як то День селища, державні та місцеві визначні події. Адміністративні будівлі на стадіоні оснащені душовими та приміщеннями для суддів, тут повністю замінили системи водовідведення та каналізації.
На відкриття завітав радник голови Дніпропетровської обласної ради Володимир Бондарчук, який передав вітання межівчанам від голови облради Гліба Пригунова та всього депутатського корпусу.
«Децентралізація відкриває багато можливостей для громад, вони стають самостійними фінансово та заможними. Це вже другий стадіон, який ми відбудували для жителів Межівського району. Скоро тут також запрацює нова школа та дитячі садки, відремонтуються дороги. Вітаю вас з Днем селища. Бажаю достатку, процвітання та мирного неба над головою», — привітав межівчан Володимир Бондарчук .
«2017-й рік багатий на відкриття нових спортивних об’єктів у регіоні. Лише на фінансування комунальних спортивних закладів з обласного бюджету на цей рік ми виділили близько 80 мільйонів гривень. До кінця року область отримає 15 нових спортивних об’єктів: спортивні площадки, басейни та багато іншого. Впевнений, що відкриття таких об’єктів та стимулювання молоді займатись спортом – «запалить» ще чимало яскравих зірок . Юним спортсменам бажаю нових яскравих перемог та натхнення у досягненні спортивних висот», — зазначив голова обласної ради
Гліб Пригунов.