Новини

Гліб Пригунов: стратегічний розвиток нашого регіону обговорювали з послом Німеччини.

1

Можливість інвестицій, потенціал українських підприємств, та як себе відчувають німецькі компанії в Дніпропетровській області – головні питання, які обговорювалися на зустрічі голови обласної ради Гліба Пригунова, посла ФРН в Україні Ернста Райхеля та консула ФРН Вольфганга Мессингера.

2

Обидві сторони відзначили, що партнерство України та Німеччини за останні роки досягло безпрецедентного рівня довіри. Наразі наш регіон та Німеччина мають ряд спільних проектів у напрямку енергозбереженні, «зеленої» модернізації економіки, допомоги внутрішньо-переміщеним громадянам, вирішують проблему поводження з високо мінералізованими шахтними водами Кривбасу.

Посла також цікавило питання адаптації внутрішньо переміщених осіб. Гліб Пригунов зауважив, що для вирішення цього питання необхідно,перш за все, забезпечити роботою цих людей, аби вони мали змогу купити житло та заможно жити. Наша область завжди була промисловою, але наші заводи не мають суттєвого потенціалу для розвитку. Гліб Пригунов зауважив, що в цьому зв’язку перед нами стоїть стратегічна задача по розширенню цього потенціалу. Голова обласної ради бачить можливість розширення співпраці з промисловими гігантами Європи у якості виробників комплектуючих. До того ж , кваліфікація наших інженерів та робочих дозволяє працювати на високотехнологічному виробництві. По-друге, Україна розпочала шлях розвитку переробної харчової промисловості, скотарства та АПК в цілому. Все це створить додаткові робочі як для демобілізованих так і для внутрішньо-переміщених осіб. А також підніме рівень нашої економіки!

17457735_1512449682107650_6015076918184551527_n

«Ми чітко усвідомлюємо, що розвиток економіки, підприємств це запорука і державності і незалежності. Ми маємо великий потенціал, тому переконані, що наша область може бути привабливою для німецьких інвестицій. Німеччина є загальновизнаним лідером з впровадження енергозбереження, їх досвід для нас важливий. Ми готові розвивати альтернативну енергетику, перед інвесторами не буде жодних перешкод у цьому напрямку», — зазначив Гліб Пригунов.

Він також обговорив можливість допомоги переселенцям через створення додаткових робочих місць на майбутніх україно-німецьких підприємствах. Сторони обговорили можливість виходу українських товарів на ринок Європи через Німеччину. Наразі німецька сторона готує презентацію свого промислового та економічного потенціалу, яка відбудеться вже цього року в Дніпропетровській області. Це дасть можливість нашим підприємствам познайомитися з німецькими та встановити нові ділові стосунки!