Новини

Гліб Пригунов: «Учасники АТО поповнять ряди органів держуправління!»

21462261_1686288334723783_7123506349751321490_n

Сьогодні почалися лекції для ветеранів АТО, які у цьому році вступили до інституту держуправління на пільговій основі. Учасники АТО будуть навчатися безкоштовно. Це стало можливим завдяки спільній ініціативі Дніпропетровської обласної ради та регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (ДРІДУ НАДУ).
«Давно чекав такої можливості, адже дуже хочеться розумітися у політиці, у тих процесах, що відбуваються в державі», — зазначив один із студентів Дмитро Кошка.
Дмитро має дуже активну громадянську позицію. Такою вона була і до участі у бойових діях, але після служби бажання зробити життя в Україні кращим тільки збільшилося. Дмитро Кошка став одним з 24 учасників АТО, що вступили на магістратуру до інституту держуправління.
З обласного бюджету на оплату навчання на 2017 рік було передбачено близько 100 тисяч грн. За відповідне рішення проголосували депутати обласної ради під час 9-ї сесії VII скликання. Втім, зазначена сума має бути збільшена. Про це говорили депутати на останньому засіданні бюджетної комісії.
«Справа в тому, що у липні, коли відбулася літня сесія облради, планували вступити близько 15-ти учасників АТО. Згодом ми дізналися, що кількість бажаючих більша, тож вирішили дати можливість навчатися усім», — зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.
Попередньо планується взяти потрібні додаткові кошти з бюджету на утримання апарату обласної ради. За це вже проголосували депутати — члени бюджетної комісії.
«Навчання учасників АТО – це необхідні витрати, тож усі кошти для цього є і будуть надалі. У цьому році проект є пілотним, але я впевнений, що його масштаби ставатимуть більшими з року в рік. Бійці довели свій патріотизм та активну громадянську позицію, тому зможуть бути гідними представниками органів місцевого самоврядування чи інших владних структур», — зазначив Гліб Пригунов.
Директор інституту Сергій Серьогін також вважає, що саме бійці-патріоти зможуть стати тією кадровою базою управлінців, яка потрібна сильній та незалежній державі. Навчатися учасникам АТО передбачається два з половиною роки. По закінченні вони отримають диплом магістра «Публічного управління і адміністрування». Ця спеціальність є новою у ДРІДУ НАДУ, і вона готує майбутніх держслужбовців у місцевому самоврядуванні – головних спеціалістів, начальників відділів та управлінь.