Новини

Гліб Пригунов: «Інтеграція переселенців зі сходу – це наше завдання як цивілізованого суспільства».

25344539_1508418879278694_1973574463_o

Презентація проектів локальних ініціатив учасників проекту «Спільними зусиллями ВПО та громади: сприяння інтеграції внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з числа молоді в нові громади» зібрала небайдужу молодь.

В рамках даної Презентації були представлені ініціативи та проекти, розроблені та реалізовані учасниками в Дніпропетровській області.

1 — «Кіно під відкритим небом». Протягом серпня-жовтня 2017 року на мікрорайоні Лівобережний-3 активісти міста Дніпро організовували покази фільмів на алеї та біля «модульного містечка» переселенців. Перегляди фільмів стали приводом для спілкування місцевих мешканців, встановлення нових знайомств та подолання стереотипів щодо один одного.

2 — «Тренінг кохання та захоплення» в листопаді зібрав місцевих жителів та молодь з числа ВПО міста Дніпра для того, щоб обговорити питання стосунків. Обговорити різницю між захопленням та любов’ю, поділитись власним розумінням сучасних стосунків та виробити принципи, які допомогли б зберегти почуття в парі, було цікаво та актуально для всіх.

3 — «Сприяння поінформованості молоді м. Першотравенськ з питань професійної орієнтації та розвитку волонтерства задля налагодження діалогу у громаді». Молодь віком 14-18 років дізнавалась більше про професії та громадські можливості в суспільстві, а також подорожувала та знаходила нових знайомих на Дніпропетровщині. Учасники розповіли про власний досвід реалізації проектів, від ідеї до її втілення, про активне залучення до реалізації різних зацікавлених сторін та про результати роботи.

Презентація була інтерактивною та пізнавальною. Учасники також дізналися про можливості отримання фінансування міні-проектів від Фонду сприяння демократії Посольства США. Проект реалізовується ГО «Молодіжна Альтернатива», спільно з Молодіжним Центром Дніпропетровщини та за підтримки Дніпропетровської обласної ради.

Голова обласної ради Гліб Пригунов прокоментував: «Допомога ВПО – це один з пріоритетів діяльності обласної ради. В нас діє декілька проектів, націлених на покращення інтеграції та адаптації наших мешканців зі сходу. В більшості цих проектів нам допомагають західні партнери, і за це ми їм дуже вдячні. Україна – єдина країна, ми не кидаємо своїх на призволяще. Це наш обов’язок — дати можливість почати життя на новому місці якомога більшій кількості людей».