Новини

Гліб Пригунов і Євген Нищук дійшли згоди у питаннях підтримки культури Дніпропетровщини

IMG_7561

Державна субвенція, мінімізація затрат закладів культури та розробка програми охорони козацьких курганів, як пам’яток архітектури. Ці та інші теми стали головними для обговорення під час особистої робочої зустрічі Голови Дніпропетровської обласної ради та Міністра культури України.

IMG_7541

Можливість державних субвенцій у культурну галузь – принципові питання, які можуть допомогти вирішити проблему достатнього фінансування закладів культури Дніпропетровської області. Це питання вже обговорюється в Комітеті з питань культури та духовності ВР. Процес опрацювання проблеми триватиме певний період. Після того, як питання пройде всі профільні Комітети, воно буде винесено на голосування в сесійну залу.

IMG_7524

Гліб Пригунов наголосив, що влада області зі свого боку шукає шляхи вирішення проблеми фінансування закладів культури. Він проголосив пропозицію: створити спеціальні обслуговуючі підприємства із технічними працівниками. Це підприємство могло б забезпечити послугами всі театри, які в свою чергу могли б зняти з себе навантаження тримати в своїх штатах велику кількість сантехніків, швачок та інших. Це питання має бути вирішено на рівні Міністерства культури.

У Дніпропетровській області, за даними дослідників, знаходиться 14 300 курганів. Вони відносяться до різних часів, є з них і царські, що можуть містити цінні історичні знахідки. За даними вчених ДНУ ім. О. Гончара, досліджено всього 1 288 скіфських курганів і 192 кургана бронзового століття. Зараз необхідно створити реальний список розкопаних за всі роки досліджень скіфських поховальних пам’яток і розпочати нові розкопки, які, впевнені вчені, розкриють багато таємниць з минулого!