Новини

Гліб Пригунов: «18 дітей з Донецької області були сьогодні госпіталізовані в лікарні Дніпра»

MYAK9479

Всі діти разом із батьками прибули сьогодні в обласний центр із «сірої» зони, а саме з Авдіївки та Бахмуту, де зараз неможливо отримати якісну та кваліфіковану медичну допомогу. Це діти з різноманітними ЛОР та офтальмологічними захворюваннями, пороками серця, нирковими хворобами, астмою, гастритами та іншими. Відсьогодні дітлахи пройдуть обстеження та необхідне лікування у Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні та обласній офтальмології. Всі діти та дорослі у рамках проекту «Допомога йде» отримують медичну допомогу за рахунок обласного бюджету, тобто за кошти, що облрада виділяє комунальним медичним закладам.

«Лікарні у прифронтовій зоні, які знаходяться під обстрілами — не мають змоги лікувати тяжких пацієнтів. Тому дітей із зони АТО з патологіями привозять до Дніпра. Враховуючи додаткове навантаження на дніпропетровські лікарні та зростання кількості пацієнтів, що потребують лікування із районів постраждалих від військових дій, зростає необхідність у збільшенні фінансування. Тому я звернувся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням збільшити суму медичної субвенції з державного бюджету до медичних закладів регіону, які беруть участь у проекті», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Нагадаємо проект «Допомога йде» ініційована оперативним командуванням «Схід» за підтримки народного депутата від Блоку Петра Порошенка Тетяни Ричкової.

«Дніпро надав руку допомоги Донеччині. Ми не маємо відвертатися від проблем східних регіонів», — зазначив офіцер підрозділу СІМІК ОК «Схід» Борис Кутовий.