Новини

Гліб Пригунов: «600 000 грн. додатково виділено для обласної дитячої лікарні»

IMG_1155

Дніпропетровська обласна дитяча клінічна лікарня в рамках проекту «Допомога йде»  щомісячно приймає дітей  з прифронтовых територій.

5f1f0c0cc7118925c8548da3c86ac1fca41cb08b

У зв’язку зі складною ситуацією, яка склалась із медичним обслуговуванням  на  прифронтових територіях Сходу України, де частина лікарень взагалі зруйнована, в частині не вистачає апаратури та персоналу, Дніпровські медичні заклади взяли на себе допомогу найтяжчим пацієнтам.

Збільшилося навантаження і на Дніпропетровську обласну дитячу лікарню, яка активно приймає у себе малих пацієнтів з Авдіївки, Мар`їнки, Бахмуту, Ясинуватського р-ну та інших територій Донеччини. З початку року у рамках спільного проекту Дніпропетровської обласної ради та ОК «Схід» «Допомога йде» тут обстежили та пролікували та прооперували  більше 70 дітей зі складними патологіями ЛОР-органів, нирок, серцево-судинної системи та інших.

IMG_1143

Вчора до лікарні військові доставили ще 12-х дітей. Для того, аби малеча із «сірої» зони отримала у повному обсязі необхідне лікування та медикаменти з обласного бюджету збільшили фінансування обласної дитячої лікарні на 600 тис. грн.

«Дніпропетровщина завжди протягне руку допомоги кожному, хто її потребує. Діти – це наше майбутнє, з якої б вони території не були – вони наші. Вони мають знати, що Україна їх не покине. І саме від нас залежить як вони переживуть жахіття війни та якими виростуть людьми», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

«Це вже третій приїзд дітей з Донеччини. В умовах бойових дій діти не можуть отримати нормальну консультаційну допомогу та планове лікування. Ми приймаємо всіх, хто цього потребує, обстежуємо, встановлюємо точні діагнози, призначаємо лікування, кому треба проводимо хірургічні втручання. Збільшення фінансування з обласного бюджету дозволить забезпечити малих пацієнтів з прифронтових територій необхідними медикаментами та матеріалами», — розповів головний лікар дитячої обласної Олександр Хитрик.