Новини

Депутати та посадовці вчаться заповнювати електронні декларації.

IMG_7996

Близько 7 тис. посадовців та 6,2 тис. депутатів місцевих рад різних рівнів Дніпропетровської області мають найближчим часом заповнити свої електронні декларації.

IMG_1113

Керівництво обласної ради свого часу вже зробило це. Через певні нюанси та складнощі процесу реєстрації та заповнення он-лайн документів для працівників апарату, комунальних підприємств та депутатів обласної ради організували спеціальний семінар. Провела його радник Української асоціації районних та обласних рад з правових питань та експерта швейцарсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO Віра Козіна.

IMG_1122

«Ми готові підтримувати зусилля уряду України в боротьбі з корупцією і розуміємо, що система електронних декларацій про активи є початком, а не завершенням процесу виявлення і припинення корупційної діяльності. Впевнений, що результатом семінару стане забезпечення високого рівня обізнаності посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад у питаннях електронного декларування», — зазначив голова облради Гліб Пригунов.

IMG_1108

Система електронних декларацій на яку зараз перейшли органи влади дозволить підвищити прозорість серед посадовців та народних обранців. А правоохоронцям – вчасно виявляти і розслідувати підозрілі корупційні справи. Електронні системи декларування доходів чиновників успішно працюють у багатьох країнах світу. Серед їх переваг — можливість застосування автоматизованих систем обробки інформації.

IMG_8020

IMG_1111

IMG_8022