Новини

«Де бути новому аеропорту – думка місцевої влади визначена», — Гліб Пригунов.

IMG_7513
Результатом дводенних нарад, на які були залучені фахівці з усієї країни, стали пропозиції щодо місця будівництва нового терміналу та злітно-посадкової смуги.
Більшість схилилася до думки, що раціонально розпочати з будівництва терміналу поряд з існуючою полосою. Потім розпочати будівництво нової смуги. Вони будуть оснащені сучасним електронним обладнанням, що дозволить сідати літакам за поганих погодних умов. Як, наприклад, щільний туман, який дуже часто наявний в зоні аеропорту.
IMG_7431
Вже розроблений проект будівництва смуги, це понад 2,3 млрд грн. Над проектом терміналу ще будуть працювати. «Можливо це буде приватний інвестор, можливо державний», — зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов. Він також розповів, що розглядається можливість будівництва великого хабу на межі Дніпропетровської і Запорізької областей, що дозволить об’єднати пасажиропотоки двох регіонів. Але цей масштабний проект потребує досліджень, тож це крок майбутніх п’яти років.
IMG_7407
Тетяна Ричкова, народний депутат підкреслила, що Дніпро зараз потребує нового аеропорту, тому будівництво буде розпочато найближчим часом. Питання фінансування на рівні держави вже вирішено.
Результати сьогоднішньої наради будуть повідомлені міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну, після чого буде прийняте остаточне рішення.