Новини

Дніпропетровщина виходить на всесвітній протест

IMG_3752

Дніпропетровщина завжди була своєрідним форпостом між війною та миром. Її мешканці завжди були чи не найактивнішими захисниками нашої незалежності. Війна в Україні триває вже третій рік, розпочата Росією агресія продовжує забирати людські життя. Тому у суботу, 21 січня 2017 року, о 14:00, українські патріоти і друзі України зберуться на черговий всесвітній протест проти російської агресії “Stop Putin’s War in Ukraine 3.0”. Акцію підтримають також у Грузії,Франції, Канаді, Росії,Чехії,Швеції, у містах Київ, Одеса та Львів.

Головна мета заходу – привернути увагу громадськості до російської агресії в Україні, показати важливість єдності і солідарності з Україною, а також закликати увесь світ посилити тиск на Росію для відновлення територіальної цілісності і миру в нашій державі.

Розпочнеться захід ходою громадських організацій від майданчику між Дніпропетровською облрадою та ОГА, а об 14.00 до них на площі Героїв Майдану приєднаються всі бажаючі.

Про деталі акції на прес-конференції розповіли організатори акції – представники громадських організацій та патріотичних об`єднань регіону «Родинне коло загиблих героїв», «Оріяна», «Берегиня», волонтери та меценати. Захід пройде за підтримки обласної ради.

Наша мета показати світу правду, що насправді відбувається в Україні, хто є агресором та окупантом у Криму, Донбасі та Луганщині, хто вбиває українців, знищує наші міста і села, чинить безчинство та вводить в оману світову спільноту. Лише об’єднавшись та згуртувавшись ми можемо зупинити ворога. Нам не потрібен мир будь-якою ціною, нам треба, аби агресор пішов з нашої території та припинив брудну політику», — зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.

Організатор акції Людмили Кострюкова озвучила головні вимоги патріотів:

1. Вивести усі іноземні збройні формування, військову техніку, а також найманців з території України (включно з Кримом) під наглядом ОБСЄ. Роззброїти всі незаконні групи. Відновити повний контроль над державним кордоном з боку України у всій зоні конфлікту.

2. Збільшити спостережну місію ОБСЄ до 24 годин на добу, сім днів на тиждень, та допустити її до частини українсько-російського кордону, яку Україна тимчасово не контролює, тому що російсько-сепаратистські війська припиняють атаки тільки тоді, коли спостерігачі ОБСЄ присутні на фронті.

3. Негайно звільнити всіх заручників і незаконно утримуваних осіб, які знаходяться під арештом за політично мотивованими і сфабрикованими звинуваченнями.

4. Звільнити тимчасово окуповану країною-агресором Росією територію Криму і Севастополю, згідно з резолюцією Генасамблеї ООН від 16.11.2016р. Організатори акції закликають всіх небайдужих громадян, прийти на акцію та продемонструвати свою незламність та єдність!

IMG_3789 IMG_3760 IMG_3766