Новини

«Допомога йде»: продовжує дарувати здоров’я людям з прифронтових територій. 

25552406_1788690447816904_6045065670475494452_n

 
Ганна Сірковська два роки не вставала з ліжка та вже за кілька місяців зможе ходити.

Проект «Допомога йде» започатковано цього року за ініціативою голови обласної ради Гліба Пригунова, спільно з народним депутатом Тетяною Ричковою та ОК «Схід». Зараз «Допомога йде» з регіональної програми, стала загальнонаціональною. До проекту приєдналися Дніпропетровська, Запорізька та Харківська області. І нещодавно до списку додалась міська влада Дніпра.

Гліб Пригунов: «Ми ініціювали проект «Допомога йде», адже не маємо права залишити наших громадян напризволяще. Вони – наша родина, такі самі українці, їх проблеми – і наші також. Нові щасливі історії одужання підтверджують користь цього проекту. Ми і надалі будемо робити все можливе для підтримки людей із «сірої зони!»

Ганна Михайлівна Сірковська приїхала до шостої міської лікарні з Красногорівки. Жінка, сама медик за освітою, декілька років не ходила зовсім. Сильні болі у суглобах не давали спокійно спати вночі. Їй вкрай була потрібна операція, але зробити її самостійно не було жодних шансів. Тепер, після успішної операції, їй залишилось лише коротка реабілітація. Вона розповідає: «У Красногорівці повністю розбита лікарня, спеціалістів немає, та і звідки в мене такі гроші. Я так вдячна всім за такий шанс! Проект дуже потрібний і лікарі чудові!»

Шоста міська лікарня в рамках проекту отримала 17 сучасних ендопротезів. Вже дві жінки прооперовано, ще два чоловіки з прифронтових територій прибули на обстеження. Головний лікар Олександр Сірий розповідає: «Операція ендопротизування зараз зустрічається все частіше, і все більше людей потребують медичної допомоги. Ціна такої операції сьогодні стартує від 30 тисяч гривень.»

З початку цього року лікарні Дніпра прийняли та вилікували сотні українців, які проживають у так званій «сірій зоні». Всі вони не могли отримати якісну медичну допомогу за місцем проживання. Тому проект «Допомога йде» продовжує активно працювати і допомагати!