Новини

До дня народження Сергія Нігояна у Дніпропетровському історичному музеї відкрилася виставка, присвячена загиблому герою

IMG_9617

Її автором є Марина Саркісян. Художниця, так само як і Сергій, народилась в Україні, але має вірменське походження. У її роботах поєднані дві душі, два народи, два види мистецтва – петриківський розпис та вірменські хачкари. Виставка має назву «Вінок безсмертя». Всього представлено 36 робіт. Виставка відкрилась о 12 годині і триватиме 10 днів.

IMG_9634

«Ідея поєднати дві рідні мені техніки живопису вже давно була у мене, але після смерті Сергія це стало метою. Метою зобразити на картинах спільну боротьбу, спільну ідею, спільну любов до України!» – Марина Саркісян.

Перед цим з ранку до могили Сергія поклали квіти рідні, близькі та представники обласної влади.

IMG_9650

«Для мене Сергій Нігоян є символом боротьби за свободу за незалежність України, його сміливість та наснага надала сили діяти, вірити у завтрашній день та ніколи не здаватися!» – зазначив заступник голови Дніпропетровської обласної ради Мгер Куюмчян.

Сергій Нігоян народився 2 серпня 1993. Герой України, учасник і один із бійців 3-ї сотні Самооборони Майдану. Сьогодні хлопцю виповнилося би 24 роки.

IMG_9618

«Ми, всі свідомі громадяни, всі, хто стояв на майдані, відстоював свободу України пліч-о-пліч, маємо пам’ятати прізвища тих, хто віддав життя за наше майбутнє, не відступився від своїх ідей. Борг загиблим героям неможливо сплатити, втім наше завдання – шанувати їх подвиг та робити все, аби їх жертва не була марною!» – голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.