Новини

Заборонити дітям електронні гаджети, аби вони почали займатися спортом?

index

index1«Не можливо просто заборонити гаджети. Треба запропонувати дітям якісну альтернативу. Я впевнений, якщо у більшості дворів будуть спортивні майданчики, то багато дітей будуть виходити грати в активні ігри. І тим менше уваги приділяти ком’ютерним. Я, як батько трьох дітей, розумію, сучасні телефони, планшети, компютери надають інформацію дитині, ігри дозволяють переживати емоції. Але ж коли дитина весь вільний час проводить із гаджетом, то вже є проблемою», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.
Він презентував новий проект «Спорт Like», мета якого стимулювати ОСББ створювати дитячі та спортивні майданчики у своїх дворах, а підростаюче покоління – вести здоровий та активний спосіб життя. Розпочали акцію з ОСББ «Кожем`яки-9» та «Дарниця». У їх дворах нещодавно з`явилась нова дитяча площадка. Аби дітям було чим гратись та розвиватись голова облради подарував малечі спортивний інвентар.
«Від сьогодні ще близько двохсот ОСББ регіону отримають спортивні набори та інвентар для розвитку дітей. Активних людей, які самоорганізувались та навели лад на своїх територіях хочеться підтримати різними способами», — зазначив Гліб Пригунов.
За словами голови двох ОСББ Раїси Шелест, їх громади є активними учасниками обласних конкурсів з енергозбереження та енергоефективності, тому така допомога обласної ради є доцільною.
«Ми вдячні облраді за можливість займатись енергозбереженням та за допомогу в облаштуванні дитячих майданчиків. Нашим дітям буде де та чим гратись і розвиватись. Тут вони завжди під наглядом батьків, дорослих та на свіжому повітрі», — розповіла вона.
Акцію організували Дніпропетровська обласна рада та КП «Молодіжний центр Дніпропетровщини».