Новини

Запобігти!Врятувати!Допомогти! – у  Дніпрі юні пожежні змагаються за звання кращого рятувальника та приборкувача вогню!

IMG_0730

 

Як приборкувати вогняну стихію, як рятувати людей та надавати першу допомогу, — такі недитячі уміння сьогодні демонстрували учні з Дніпра, Жовтих Води, Кривого Рогу, Кам`янського, Покрову, Павлограда та Дніпровського р-ну. Вони стали переможцями зональних змагань області,які пройшли у всіх містах та районах регіону і сьогодні демонстрували свої знання на практиці. Також вони змагались у конкурсах: «Безпечна прогулянка», «Домашнє завдання», «Влучний  ствольщик», «Медичний». А від дорослих колег побачили високу майстерність як професійно та злагоджено діяти під час пожеж, як працює пожежна техніка.

IMG_0680

Головна мета заходу, яку ставлять перед собою організатори – навчити підростаюче покоління правилам безпечної поведінки у небезпечних та екстремальних ситуаціях, пов’язаних з вогняною стихією, розвиток творчих здібностей, формування у них поваги до складної і відповідальної професії – рятувальник.

В урочистому відкритті обласного етапу Фестивалю взяли участь голова ДСНС України в Дніпропетровській області Андрій Кульбач та радник голови облради Руслан Буленок.

IMG_0574

«Дуже приємно, що кращі команди збираються у місті на Дніпрі. Ви зробили не лише висновки про роботу органів пожежної охорони, але й вирішили наслідувати їх почесну справу. Звичайно ж безпека дітей – обов’язок дорослих. Але те, що ви робите означає, що у нашому суспільстві пропагуються правильні цінності і що служба з надзвичайних ситуацій працює на попередження. Від імені голови облради  Гліба Пригунова дякую організаторам, які дають можливість вам проявити свої фізичні сили, мужність та вправність. Бажаю вам перемог у житті», — звернувся до учасників Руслан Буленок.

«Двадцять третій рік поспіль ми вас приймаємо. Цей фестиваль проводиться за підтримки голови облради Гліба Пригунова. Я хочу вам побажати тільки перемоги. І те, що ви зараз тут означає, що ви є кращими з-поміж 12 тисяч учасників змагань,які ми провели в регіоні», — зазначив Андрій Кульбач.