Новини

Куди обласні депутати спрямують близько 180 мільйонів гривень?

бюджет на сайт

Загальний фонд обласного бюджету за січень-червень 2016 року зріс на 14,3%, або 180 млн. грн. і склав майже 1,5 млрд грн. Збільшення відбулося за рахунок зростання: податку на доходи фізичних осіб, плату за користування надрами, податку на прибуток приватного сектору тощо. Отже остаточно, куди направити збільшений бюджету депутати вирішать на сесії 29 липня.

Також передбачено затвердити зміни до Перспективного плану формування територій громад області та створити ще 13 ОТГ, які остаточно вирішили об’єднатись. Таким чином, обласна рада ліквідовує «білі плями» на карті Дніпропетровщини щодо об’єднаних територіальних громад.

Саме ці два питання будуть головними для голосування на сесії облради 29 липня.

За словами голови Дніпропетровської обласної ради Гліба Пригунова, проекти рішень пройшли детальне вивчення у комісіях, враховані усі зауваження депутатського корпусу.

«Кошти, які додатково з`явились у бюджеті, будуть направлені на реалізацію проектів та заходів громад регіону. Також, продовжимо фінансування заходів у рамках регіональних програм «Освіта Дніпропетровщини», а також по напрямках розвитку  фізичної культури і спорту, соцзахисту населення та інші», — зазначив він