Новини

На Дніпропетровщині вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

IMG_0213

З 2014 року про «Небесну сотню»  згадують всією Україною. Справжні патріоти і герої «Революції гідності»  склали голови, відстоюючи демократичні цінності та право на свободу і життя на рідній землі.

Жителі Дніпра та області, рідні загиблих, волонтери, народні депутати, представники обласної та міської влади – усі зібралися на Алеї пам’яті загиблих бійців АТО. Єпископ Дніпровський та Криворізький Симеон заспівав молитву за спокій душ загиблих учасників Майдану та бойових дій на сході України.

Захід завершився покладанням квітів до меморіалу на Алеї пам’яті. Також о 17 годині жителі області запалять свічки, вшановуючи пам’ять загиблих героїв.

«Події на Майдані назавжди змінили нашу націю, об’єднали наш народ в єдиній і незалежній Україні!  У цей день 4 роки тому  під час найкривавіших подій Майдану близько сотні людей віддали свої життя за свободу та незалежність України. Їх жертва є неоплатною, але саме вона дала поштовх українцям об’єднатися й стати на захист своєї рідної землі», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.