Новини

На Дніпропетровщині реалізують нові підходи до розвитку інклюзивної освіти

6-1

В обласній раді триває підготовка до 9-ї сесії VII скликання. Сьогодні у ході чергового засідання члени постійної комісії облради з питань науки, освіти, сім`ї та молоді підтримали зміни до регіональної цільової соціальної програми «Освіта Дніпропетровщини до 2018 року». Таким чином, на сесії депутати мають проголосувати за нові підходи до розвитку та пропагування інклюзивної освіти на Дніпропетровщині, які також підтримуються Благодійним фондом Петра Порошенка в рамках проекту «Особливе дитинство».
«Ми підтримуємо рекомендації Міністерства освіти і науки України щодо інклюзивного навчання. Для дітей з особливим потребами у кожному навчальному закладі повинні бути створені належні умови навчання. Головним чином це стосується психологічної підготовки вчителів та здорових учнів до появи у їх колективі дітей із затримкою розвитку, а також введення додаткових штатних одиниць дефектологів в загальноосвітніх школах», — зазначив голова комісії Віктор Сиченко.
Також буде винесено питання про закупівлю нових шкільних підручників для 9-го класу та нових шкільних автобусів. На ці напрямки з обласного бюджету виділено близько 22 млн грн. «Виховання та освіта підростаючого покоління має величезне значення у процесі розбудови й становлення нової європейської України. Сьогодні формування відповідального, терпимого та свідомого суспільства дасть нам можливість отримати у майбутньому сильну і незалежну державу», — підкреслив голова обласної ради Гліб Пригунов.
Депутати обласної ради також підтримали внесення змін до програми розвитку сімейної та гендерної політики у Дніпропетровській області на 2012 – 2021 роки. Заходи програми передбачають попередження насилля у родинах, трудового рабства, протидію торгівлі людьми тощо. На 2017 рік передбачено близько 1,85 млн грн. За ці кошти в області розроблять соціальну рекламу щодо пропаганди родинних цінностей та їх соціальної підтримки, забезпечать роботу консультативних пунктів соціальних служб для дітей, сім`ї та молоді у пологових будинках, аби не допускати раннього соціального сирітства. Також депутати мають проголосувати за підтримку центру соціально-психологічної допомоги для людей, які перебувають у складних життєвих обставинах, постраждали від насильства у родині або стали жертвами трудового рабства.